Олланд, що "образив" Путіна, пояснив, чого хоче на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Олланд, що "образив" Путіна, пояснив, чого хоче на Донбасі

Олланд, що "образив" Путіна, пояснив, чого хоче на Донбасі

Президент Франції Франсуа Олланд на пленарному засіданні ПАРЄ заявив, що вважає  проведення місцевих виборів на Донбасі   ключовою умовою врегулювання конфлікту на сході України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

"Мають відбутися вибори за українським законодавством, і ми з канцлером Німеччини Ангелою Меркель працюємо над цим", - зазначив Олланд.

Разом з тим, він не став висувати конкретних вимог щодо часових рамок проведення виборів, а також підкреслив, що саме Росія несе відповідальність за дестабілізацію ситуації.

"Незаконна анексія Криму та агресія Росії дестабілізує схід України і створює велику кількість переселенців", - сказав президент Франції.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 жовтня  Франсуа Олланд висловив сумніви щодо того, чи варто йому приймати російського президента.

Незважаючи на це, прес-секретар президента РФ  Дмитро Пєсков заявив про незмінність планів Володимира Путіна відвідати Париж для зустрічі з Франсуа Олландом.

Пізніше  глава французького МЗС Жан-Марк Еро робив заяву про те, що Франсуа Олланд буде говорити з Володимиром Путіним, тільки якщо президент РФ не буде брехати в обговоренні Сирії і українського Донбасу.

11 жовтня Путін заявив, що не поїде до Франції, а його прес-секретар  Дмитро Пєсков сказав, що російський лідер скасував візит до Франції через що випали з програми заходів, ніж насмішив користувачів соцмережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?