У Путіна завели нову справу на українців: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна завели нову справу на українців: з'явилися подробиці

У Путіна завели нову справу на українців: з'явилися подробиці
Джерело:  Слідком РФ

Слідчий комітет Росії  порушив кримінальне провадження проти членів "організованого злочинного співтовариства", що нібито викрадали в Україні російських громадян з метою їх подальшого обміну.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Следкома РФ.

"Управлінням з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії стосовно невстановлених осіб з числа керівництва і співробітників силових структур України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.ч. 1 і 2 ст. 210, п. "а" ч. 3 ст. 126, ч. 3 ст. 30 п. "в" ч. 3 ст. 127.1, п. "а" ч. 3 ст. 126, п. "в" ч. 3 ст. 127.1 КК РФ (організація злочинного співтовариства, викрадення людини, торгівля людьми) ", - йдеться в повідомленні.

У Путіна повідомляють, що в період з початку бойових дій на Донбасі нібито було створено злочинне співтовариство для скоєння особливо тяжких злочинів - викрадення і подальшої торгівлі людьми для отримання іншої матеріальної вигоди.

"До складу злочинного співтовариства його керівники залучили підлеглих співробітників з регіональних управлінь силових структур. Злочинна організація характеризувалася ретельним плануванням злочинів, постійністю форм і методів злочинної діяльності, чіткою ієрархічною структурою, а також згуртованістю", - відзначили в СК РФ.

За словами російських слідчих, члени угруповання нібито ініціювали незаконне кримінальне переслідування і умовне засудження, а потім викрадення і незаконне утримання з метою обміну на українських військовослужбовців, що потрапили в полон до представників ДНР і ЛНР.

"В даний час слідство встановлює всі обставини цих злочинів, а також інших осіб, потерпілих від злочинної діяльності учасників зазначеного співтовариства", - додали в Слідчому комітеті.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Слідчий комітет Росії повідомив про відкриття кримінальних проваджень проти українців, які перешкоджали проведенню виборів до Держдуми в російських диппредставництвах  на території України, пояснивши, що обвинувачені хотіли "ускладнити відносини між країнами".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?