СБУ похвалилася уловом: з'явилися відео зі спійманими бойовиками ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ похвалилася уловом: з'явилися відео зі спійманими бойовиками ДНР

СБУ похвалилася уловом: з'явилися відео зі спійманими бойовиками ДНР

Служба безпеки України затримала на Донбасі двох бойовиків так званої ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
Відзначається, що бойовик ДНР на прізвисько "Філ", який вів розвідку позицій українських підрозділів на Маріупольському напрямку, взятий під варту. Його затримали представники Служби безпеки і Збройних сил України. 35-річний житель Авдіївки з 2014 року брав участь в бойових діях на боці бойовиків поблизу Слов'янська, Широкино, Саханки, Савур-Могили - і ватажки терористів неодноразово відзначали його "нагородами".


Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Затриманий бойовик узятий під варту згідно зі ст. 208 КПК України.


Ще один колишній бойовик - житель одного з райцентрів Донецької області - скористався програмою СБУ "На тебе чекають вдома" і добровільно звернувся до правоохоронців.
Влітку 2014 року він вступив на службу в підрозділ охорони так званої ДНР, охороняв військові об'єкти і казарми бойовиків в окупованому Донецьку, в бойових діях участі не брав.
Чоловік зізнався, що розчарувався в "ідеях Новоросії" через відсутність дисципліни і грошового забезпечення, негативного ставлення командирів до бойовиків - і взимку 2016 року залишив "службу" і переховувався у знайомих в обласному центрі. Пізніше він вирішив повернутися на підконтрольну Україні територію за програмою "Тебе чекають вдома".


Як повідомляв ONLINE.UA,  на одному з пунктів пропуску в Донецькій області прикордонники затримали партію наркотиків, які везли для одного з ватажків ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?