Україна готує "подарунок" любителю Росії в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готує "подарунок" любителю Росії в ПАРЄ

Україна готує "подарунок" любителю Росії в ПАРЄ

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи готує дострокову відставку  президента ПАРЄ Педро Аграмунта, який раніше висловився на підтримку Росії.


Про це сказала перший віце-спікер, народний депутат України, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".


"Нас турбує, що політик, делегований на цю посаду Європейською народною партією, в своїх діях відходить від позиції ЄНП і від принципів ПАРЄ. Ми не можемо ігнорувати і вже ведемо консультації з колегами по групі. У нас були розмови з цього приводу не тільки в політгрупі ЄНП в ПАРЄ, але також з керівництвом Європейської народної партії, і там дійсно стурбовані позицією Аграмунта", - заявила Геращенко.


Вона уточнила, що на даний момент українська делегація ще не запустила процедуру відкликання президента ПАРЄ, але готується до цього кроку.


"Зараз ми разом вивчаємо регламент, щоб офіційно порушити це питання в асамблеї. Аграмунт не турбується про свою репутацію, а турбується про свою посаду. Тому будемо бити по найбільш болючому для нього - по його посаді", - додала політик.


Юридично запустити процедуру зміни президента буде можливо тільки в січні, під час відкриття чергової сесії, коли будуть підтверджуватися повноваження керівництва асамблеї. За існуючою традицією, ПАРЄ обирає нового президента кожні два роки, 2016 рік є першим для Аграмунта. Однак у разі, якщо українська делегація отримає значну підтримку колег з інших країн, його повноваження можуть не продовжити на 2017 рік.


Нагадаємо, що, відкриваючи осінню сесію ПАРЄ в Страсбурзі, Аграмунт заявив: "Я переконаний, що ситуація, коли одна з країн-членів, Росія, не присутня на асамблеї, не йде нікому на користь. Ні нашій асамблеї, ні Росії, ні іншим 46 країнам-членам". При цьому він закликав політиків повернути Росію в зал засідань ПАРЄ.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в соцмережах запропонували президенту ПАРЄ вести переговори з РФ в районі Донецького аеропорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?