Британія зробила дуже неприємні для Росії заяви
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія зробила дуже неприємні для Росії заяви

Британія зробила дуже неприємні для Росії заяви
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що факти вказують на вину Росії за знищений гуманітарний конвой ООН в сирійському Алеппо.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
"Факти вказують на відповідальність росіян за напад на конвой допомоги в Сирії, каже міністр закордонних справ Великобританії", - йдеться в повідомленні видання.
Крім того, високопоставлений член британського парламенту, колишній держсекретар з питань міжнародного розвитку Ендрю Мітчелл звинуватив Росію в тому, що її армія діє по відношенню до цивільного населення Сирії так само, як нацисти в Герніці під час Громадянської війни в Іспанії 1930-х років.
"Коли мова йде про про використання запалювальних боєприпасів, протибункерних і касетних бомб, ООН стає ясно, що систематичне застосування таких невибіркових озброєнь в густонаселеному районі прирівнюється до військового злочину", - сказав Мітчелл в британському парламенті.
"Ми свідки подій, які відповідають поведінці нацистів в містечку Герніка в Іспанії", - додав консерватор, нагадуючи про знищення Лювтваффе Гітлера іспанського містечка в 1937 році.
Нагадаємо, гуманітарний конвой ООН і сирійського Червоного півмісяця потрапив під авіаудар в провінції Алеппо. Літаки розбомбили 18 з 31 вантажівки з медикаментами, пшеницею і зимовим одягом.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в ООН підтвердили, що гуманітарний конвой, знищений біля сирійського міста Алеппо в вересні, потрапив саме під бомбардування з повітря, в той час, як в США заявили, що в момент інциденту над колоною були помічені два російських літака.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?