Стали відомі подробиці смерті родича легендарного українця
Категорія
Події
Дата публікації

Стали відомі подробиці смерті родича легендарного українця

Стали відомі подробиці смерті родича легендарного українця
Джерело:  Gazeta.ua

У понеділок, 10 жовтня, на Тустановіцькому кладовищі в Бориславі на Львівщині поховали 87-річного Тараса Бандеру, племінника легендарного лідера ОУН Степана Бандери.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Gazeta.ua.
Племінник Бандери помер у себе вдома 9 жовтня. Останні три роки за ним доглядали родичі. Дітей у нього не було, він був неодружений.
Історик і краєзнавець Роман Тарнавський розповідає, що Бандери оселилися в Бориславі в 1938 році. Батька Тараса Йосипа Бандеру переслідувала польська поліція, в зв'язку з чим він втік на схід України і втратив зв'язок з родиною.
У 1941 Тараса з матір'ю вивезли в Сибір. Повернулися через 5 років. Тарас вступив до військового училища в Росії.
Історик розповів кумедну історію про племінника лідера УПА. Одного разу Тарас був на чергуванні, подзвонили зі штабу, і він представився. Вони обурено: "Який ще Бандера?" Після цього чергувати його не ставили.
"До пенсії працював інженером на підприємстві "Хлорпроект". Дуже дбав про матір... був мовчазний, про особисте не розповідав нікому. Про знаменитого дядька говорив тільки в сімейному колі", - говорить історик.
У 2009 Тарасу Бандері дали звання почесного громадянина міста Борислав. Він був майстром спорту зі стрільби з лука і прославив місто тим, що створив школу лучників, куди спортсмени з усього Союзу з'їжджалися на змагання. Підготував 19 майстрів спорту.
На похорон племінника Бандери зібралося 80 осіб - друзі, учні-лучники, міські чиновники. Його поховали поряд з матір'ю.
Як повідомляв ONLINE.UA  25 липня у Львові на 91-му році життя помер особистий охоронець легендарного командира Української повстанської армії Романа Шухевича, колишній політв'язень Любомир Полюга.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?