Росія отримала новий "удар у спину" від Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія отримала новий "удар у спину" від Білорусі

Росія отримала новий "удар у спину" від Білорусі

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що сильна залежність від Росії «особливо шкідлива» в періоди економічних криз і тому Білорусь хоче від неї відійти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруське Радіо Свободи.
Таку заяву глава МЗС Білорусі зробив після зустрічі зі своїм польським колегою Вітольдом Ващиковським у Варшаві.
"Що стосується принципових наших підходів, ми не збираємося відриватися від Росії. Ми розуміємо, що в економічному плані Білорусь досить сильно залежить від цього, але ми хочемо відійти від цієї сильної залежності, бути менш залежними від однієї держави, що особливо збитково в періоди фінансово-економічних криз. Ми були свідками цього", - сказав Макей журналістам.
Разом з тим він додав, що це не означає, що Білорусь має намір розірвати всі зв'язки з Росією, але збирається розвивати відносини з ЄС і США.
"Навпаки, ми маємо намір ці зв'язки зміцнювати, але разом з тим ми вважаємо, що в наших національних інтересах розвиток нормальних добросусідських відносин з нашими західними партнерами, з країнами Європейського Союзу, з Європейським Союзом в цілому, так і з іншими геополітичними гравцями - зі США, з іншими центрами сили, з Китаєм і низкою інших країн", - зазначив дипломат.
У мережі вже обговорюють "удар в спину" Росії від Білорусі.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з депутатами заявив, що його армія готова захистити Росію від Заходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?