В Афганістані відкрили вогонь в мечеті, багато загиблих: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Афганістані відкрили вогонь в мечеті, багато загиблих: з'явилися фото і відео

В Афганістані відкрили вогонь в мечеті, багато загиблих: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Як мінімум 14 людей загинули і 26 отримали поранення під час вибуху біля стін шиїтської усипальниці Сахи в столиці Афганістану Кабулі, також в храмі пролунали автоматні черги.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.


Вибух стався під час вшанування священного для шиїтів дня Ашура, який вважається днем ​​поминання мучеників.


За словами очевидців, слідом за вибухом в храмі пролунали автоматні черги. Також повідомлялося, що нападники взяли заручників. За інформацією місцевих ЗМІ, двоє з одягнених у військову форму нападників були застрелені співробітниками сил безпеки, в той час як ще один залишався всередині мечеті.


При цьому представник міністерства закордонних справ Афганістану заявив, що обстановка в районі усипальниці під контролем, мечеть оточена поліцією.


Відзначимо, напади під час дня Ашури відбуваються в ісламських країнах регулярно: сунітські екстремісти вважають шиїтів відступниками, а один з головних свят шиїтів нібито не відповідає догмам ісламу.



Як повідомляв ONLINE.UA,  на початку серпня в столиці Афганістану Кабулі бойовики руху "Талібан" атакували готель Northgate, в якому зупинялися іноземці.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?