Фірташ виступив з гучними звинуваченнями щодо пожежі на "Інтері"
Категорія
Події
Дата публікації

Фірташ виступив з гучними звинуваченнями щодо пожежі на "Інтері"

Фірташ виступив з гучними звинуваченнями щодо пожежі на "Інтері"
Джерело:  РБК Україна

Український олігарх Дмитро Фірташ заявив, що розцінює  пожежу, яка сталася в будівлі телецентру компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє новинні програми для телеканалу "Інтер", як залякування з боку "Народного фронту" і глави МВС Арсена Авакова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  РБК-Україна.
"Версія про самопідпал - це абсолютна неправда. Таке припущення може виникнути у людини з якоюсь хворою уявою: взяти і підпалити студію новин. Там були люди, більше двадцяти чоловік! І вони могли згоріти. Якщо говорити про редакційну політику, то немає на каналі ніяких проросійських новин, це українські новини. Просто є люди, які не хочуть чути те, про що розповідають новини на "Інтері". Вони не хочуть відповідати за ті вчинки, які здійснюють, за ту політику, яку вони ведуть. А вони, по суті, ведуть політику, яка веде їх і країну до краху. Ось що відбувається. Тому те, що сталося, я розцінюю як залякування", - сказав бізнесмен в інтерв'ю виданню.
За його словами, за цим залякуванням стоять депутати з фракції "Народний фронт" і глава МВС Арсен Аваков.
"За цим залякуванням стоїть конкретна політична партія. Відомі всі прізвища, хто за цим стояв, починаючи від Авакова і закінчуючи всіма іншими з "Народного фронту". Ми зараз ведемо власне розслідування. І для мене дуже важливо зрозуміти, що було насправді. Я хочу, щоб ті люди, хто це робив, були покарані. щоб люди зрозуміли, що в країні є закон. Є до каналу питання? Є Нацрада з телебачення і радіомовлення, є суд. Іди, розбирайся, будемо відповідати. Ти маєш рацію? Я прав? Нехай суд вирішить, без питань. Але так - підпалювати, так не можна робити", - зазначив Фірташ.
Як відомо, в лютому 2013 року компанія GDF MEDIA LIMITED, що входить до групи компаній Дмитра Фірташа Group DF, придбала компанію U.A. Inter Media Group (об'єднує телеканали "Інтер", "Інтер +", К1, К2, Мега, НТН, Піксель, Enter-фільм і Zoom).
Нагадаємо,  увечері 4 вересня в Києві по вулиці Щусєва, 22 під будівлею "Національних інформаційних систем" проходила акція протесту проти інформаційної політики телеканалу "Інтер", в той же вечір в будівлі спалахнула пожежа.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков заявляв, що слідство у кримінальному провадженні за фактом пожежі в будівлі телеканалу "Інтер" продовжує відпрацьовувати різні версії того, що сталося, включаючи самопідпал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?