У Путіна ухвалили резонансне рішення по Сирії, соцмережі закипіли: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна ухвалили резонансне рішення по Сирії, соцмережі закипіли: з'явилося відео

У Путіна ухвалили резонансне рішення по Сирії, соцмережі закипіли: з'явилося відео
Джерело:  ТАРС

Рада Федерації Росії на пленарному засіданні ратифікувала угоду, внесену  президентом РФ Володимиром Путіним, про безстрокове розміщення російської авіабази в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
За проголосували 158 сенаторів, один утримався. Документ був підписаний 26 серпня 2015 року в Дамаску, а майже рік по тому - 9 серпня 2016 року - внесено президентом РФ на розгляд Думи.
Згідно з проектом закону, застосування повітряного угруповання Росії здійснюється відповідно до рішення його командира за погодженням з представниками сирійської влади. Склад авіагрупи визначається російською стороною.
«Озброєння, боєприпаси, обладнання та матеріали, необхідні для виконання російською авіаційною групою завдань за призначенням, для забезпечення безпеки і життєдіяльності її особового складу, ввозяться на територію Сирії без стягнення будь-яких зборів і мит. Особовий склад російської авіаційної групи безперешкодно перетинає кордон і не підлягає огляду прикордонними і митними органами САР», - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.
Угода також гарантує імунітет особовому складу повітряного угруповання Росії, включно з членами родини, за аналогією з представниками дипкорпусу, а також недоторканність майна, архівів і звільнення транспорту від затримання і огляду. Угода укладається на безстроковий період і тимчасово застосовується з дати підписання.


У мережі обурені прийнятим угодою.






Як повідомляв ONLINE.UA,  Росія відновила удари по житлових кварталах на сході Алеппо в Сирії, що знаходяться під контролем сирійської опозиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?