Пропагандисти Путіна випадково здали російських військових на Донбасі: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Пропагандисти Путіна випадково здали російських військових на Донбасі: опубліковано відео

Пропагандисти Путіна випадково здали російських військових на Донбасі: опубліковано відео
Джерело:  InformNapalm

Українські волонтери виявили на Донбасі новітню модифікацію броньовика, виробленого в Росії, який випадково розкрили російські пропагандисти в одному зі своїх сюжетів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування  InformNapalm.

За словами волонтерів, переглядаючи відео Воронезького міського інформаційного порталу «36on», розміщене у вересні 2014 року під назвою «Фронт Новоросії: Привіт синові і дружині!», Знятому біля міськради Перевальська Луганської області, була виявлена незвичайна модифікація багатоцільового тягача легкоброньованого (МТ-ЛБ ).
«Журналісти, самі того не підозрюючи, під виглядом трофея показали в кадрі МТ-ЛБ з встановленим великокаліберним кулеметом НСВТ або «Корд» (замість стандартної баштової установки ТКБ-01-1)», - підкреслили волонтери.


Також вони додали, що «саме такі модифікації МТ-ЛБ випускають з середини 90-х на російському підприємстві «Муромтепловоз», і саме ці модифікації в Україну ніколи не експортувалися, але "випадково" опинилися на озброєнні «шахтарів» Луганщини».



Дослідники відзначили, що тягач має специфічну відмінність від своїх «побратимів»: його триплекс (перископ) розташований не на бічній правій стійці броньовика, а перенесений на дах машини.


Крім того, на корпус машини нанесено нестандартний триколірний камуфляж.


Волонтери припустили, що в кадр потрапила новітня модифікація МТ-ЛБ ВМ1К і відзначили, що «більш точна ідентифікація була б можлива за наявності інформації щодо марки двигуна і радіостанції».


Дослідники нагадали, що аналогічний специфічний МТ-ЛБ, що перебуває на озброєнні 34-ї окремої мотострілкової бригади РФ, був знищений українськими вояками в ході боїв біля КПП Маринівка, Донецької області, в серпні 2014 року.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі було опубліковано доповідь українських розвідників щодо нових танків бойовиків ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?