Війна на Донбасі: з'явилися нові дані щодо загострення
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: з'явилися нові дані щодо загострення

Війна на Донбасі: з'явилися нові дані щодо загострення
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР  обстрілюють маріупольський напрямок в зоні АТО з різних озброєнь, проте українські військові готові давати гідну відповідь ворогові, заявив керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".


"Є проблема на маріупольському напрямі,"луплять" з усього, що є. Найбільше обстрілів за цю добу на секторі "Маріуполь", і загострення суттєве. Але військ достатньо, і ми дамо гідну відсіч окупантам", - підкреслив Жебрівський.


Говорячи про ситуацію з розведенням сил в районі Петровського Донецької області, губернатор сказав: "Петрівське знаходиться на території, контрольованій терористами, наш населений пункт знаходиться за блокпостом. Там більш-менш спокійно".


У той же час прес-офіцер сектору "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер повідомив  0629.ua, що о 20.00 бойовики відкрили вогонь з САУ калібром 152-мм по селищу Водяне.


В результаті обстрілу в селищі сталася пожежа, кілька будинків отримали серйозні пошкодження.


Кількість постраждалих серед мирного населення уточнюється.


Кіндсфатер зазначив, що станом на 18.00 в секторі сталося 13 обстрілів, з них 6 на маріупольському напрямі, 6 раз бойовики застосували артилерію.


Також наголошується, що увечері 12 жовтня канонада була чутна і в Маріуполі. Навіть при закритих вікнах залпи важких знарядь були чутні в Кальміуському і Лівобережному районах. На Східному тремтять вікна.


"Ситуація на лінії фронту контрольована. Військові приведені в стан високої готовності", - підкреслив Кіндсфатер.


Інформації про поранених жителів поки немає, при цьому надходять дані про поранення серед військовослужбовців.


У той же час в Спільному центрі по координації і контролю заявили, що бойовики так званих ДНР і ЛНР не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи по розведенню сил і засобів, і поставили під сумнів можливість розведення сил і засобів у Станиці Луганській Луганській області найближчим часом.


Про це йдеться в заяві керівника української сторони СЦКК, генерал-майора Бориса Кременецького.


У СЦКК відзначають, що в останні дні спостерігається ескалація ситуації та значне збільшення порушень режиму припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення сторін, в тому числі з використанням збройними формуваннями ОРДЛО озброєння і військової техніки, які повинні бути відведені на визначені Мінським угодами відстані.


10 жовтня, за інформацією СЦКК, було зафіксовано 49 обстрілів, в тому числі 25 (336 снарядів і мін) з артилерійських систем калібру 152 і 122 мм, а також 120 і 82 мм мінометів.


11 жовтня зафіксовано 48 обстрілів: по позиціях ЗСУ було випущено 629 мін і снарядів різних калібрів.


12 жовтня по станом на 22.00 зафіксовано 41 обстріл (988 снарядів і мін).


За останні дні загинули 2 і поранені 19 військовослужбовців Збройних Сил України.


«Від найбільшого вогневого впливу на днях постраждав маріупольський напрямок, на який довелося близько половини всіх обстрілів. За неповні три доби на цьому напрямку зафіксовано понад 1600 розривів артилерійських снарядів і мін», - сказано в повідомленні.



Як повідомляв ONLINE.UA,  12 жовтня президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд провели телефонні переговори, під час яких обговорювалися події на Донбасі і в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?