Українці їдуть в РФ знищувати росіян наркотиками: стало відомо про нову божевільну пропаганду
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці їдуть в РФ знищувати росіян наркотиками: стало відомо про нову божевільну пропаганду

Українці їдуть в РФ знищувати росіян наркотиками: стало відомо про нову божевільну пропаганду
Джерело:  online.ua

Російські пропагандисти систематично розповідають своїм громадянам про те, нібито Служба безпеки України відправляє до РФ «наркодилерів-шпигунів», які начебто намагаються знищити росіян через торгівлю наркотиками.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла координатор громадського проекту "Медійна ініціатива за права людини" Марія Томак.
«Зараз українці вийшли на друге місце серед іноземців, які в РФ ув'язнені за незаконний оборот наркотиків (попереду - таджики). Безумовно, Росія це використовує в пропаганді, було б дивно, якби вона це не використовувала, почалося все, як ми пам'ятаємо з "наркотичного чаю" ​​на Майдані», - нагадала вона.
При цьому активіст висловила впевненість у тому, що у справах про українських наркокур'єрів немає політичного підтексту, проте російські чиновники використовують статистику для пропаганди.
Зокрема, з РФ звучали «заяви, нібито СБУ відправляє до Росії" наркодилерів-шпигунів" - нібито вони, продаючи наркотики,"вживаються" у оточення і поставляють інформацію Україні».
«Одне з останніх заяв було зовсім фантастичним. СБУ направляє в Росію торговців цими курильними сумішами, таким чином Україна намагається знищити росіян », - додала Томак.
У той же час, за даними МВС України, в Росії є безліч кримінальних справ з підкиданням наркотиків українцям, які стають причиною арешту і ув'язнення.


«За цією статтею дають від п'яти до восьми років, тому - досить серйозно», - додала вона.
Активіст визнала, що не уявляє, як це коментувати, але такі дані говорять про те, що «статистику використовують».
«Я не думаю, що таке число затриманих інспіровано Росією, але вона статистику використовує. І це - одна з найбільш проблемних категорій українських громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі в Російській Федерації», - резюмувала Томак.
Більше читайте на ONLINE.UA: Українців заманюють в Росію торгувати наркотиками, 2 тисячі у тюрмі - правозахисниця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?