У Києві спалили евакуатор, яким боролися з автокав'ярнями: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві спалили евакуатор, яким боролися з автокав'ярнями: з'явилися фото

У Києві спалили евакуатор, яким боролися з автокав'ярнями: з'явилися фото

У Києві на Лісовому масиві облили бензином і спалили евакуатор, який забирав незаконні автокав'ярні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Українську правду. Київ", яка цитує народного депутата Верховної Ради України від БПП, радника мера Києва Дмитра Білоцерківця.


"Вночі спалили евакуатор підрядника, який виграв тендер на демонтаж пересувної торгівлі. Вночі прийшли на стоянку підрядника на Лісовому масиві, облили бензином і підпалили", - сказав він.


Радник Кличка думає, що підпал могли спровокувати слова "пана Балашова, який недавно в соцмережі закликав до екстремізму, в тому числі, надягати маски, підпалювати, тобто захищати таким чином ці незаконні об'єкти пересувної торгівлі".


"Також є пан Бяльський, який кожен раз перешкоджає демонтажу, намагається штурмом брати штрафмайданчики. Я нікого не звинувачую, але припускаю, що до цього можуть бути причетні ці люди", - додав Білоцерківець.


Він нагадав, що в Києві з Асоціацією пересувної торгівлі діє меморандум, згідно з яким усі незаконні торговельні точки повинні піти з "нульової", "першої" і "другої" зони.


"Однак є люди, які цей меморандум не виконують. Цей підрядник за останні 1,5 місяці демонтував в Києві близько 40 об'єктів пересувної торгівлі. Також у нас вчора стартували торги з продажу місць під пересувну торгівлю, є люди, які готові купувати місця і вести діяльність законно. Але є і такі, які не зацікавлені в законності і відкритих торгах, їм важливий цей хаос в місті, тому що вони на ньому заробляють гроші", - сказав Білоцерківець.


Зараз підрядник звернувся в поліцію за фактом підпалу.


"Важливо, щоб винних знайшли, тому що це серйозний злочин ... При будівництві правової держави перед законом повинні бути всі рівні", - сказав нардеп.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Києві біля станції метро "Позняки" в ніч на 11 жовтня невідомі розгромили десятки торгових точок.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?