В Україні не помітили важливої перемоги над Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні не помітили важливої перемоги над Путіним

В Україні не помітили важливої перемоги над Путіним
Джерело:  online.ua

Громадськість в Україні майже проігнорувала дипломатичну  перемогу країни над президентом Росії Володимиром Путіним в ПАРЄ у зв'язку з резолюцією по Донбасу проти Росії, при цьому набагато більше уваги було приділено заяві президента Франції Франсуа Олланда про необхідність проведення виборів на окупованому Донбасі, що було сприйнято як «зрада».


Таку думку в своєму відеоблозі на ONLINE.UA висловив український журналіст Олександр Міхельсон.


«На цьому тижні відбулася не те щоб сенсаційна, але дуже позитивна (що, на жаль, можна вважати рідкістю для України) подія на міжнародній арені - Парламентська асамблея Ради Європи прийняла ряд рішень, резолюції, які засуджують російську агресію проти України, визначають наявність на території окупованих частин Донбасу російських військ і вимагають їх виведення, в яких покладається на Російську Федерацію відповідальність за розв'язання війни», - сказав Міхельсон.


«Ще ряд подібних рішень там сформульовано, майже всі вони прийняті з дуже серйозною перевагою, близько 70 голосів проти дюжини. Крім того, в ПАРЄ почали говорити про те, що слід не тільки продовжити санкції проти Росії за її агресію по відношенню до України, але і, можливо, накласти нові санкції за дії РФ в Сирії», - продовжив журналіст.


«Це передбачалося, насправді, більшістю вітчизняних аналітиків, хоча надії на те, що резолюція буде позитивною для України, були обгрунтовані. Але таких серйозних і різких по відношенню до Москви кроків більшість спостерігачів не очікувала», - вважає Міхельсон.


«У цьому загальному контексті хотілося б нагадати недавні дискусії бурхливі, виступи українських політиків, публіцистів, експертів з приводу того, що, як завжди, «все пропало», як завжди, «нас зливають», - продовжує журналіст.


«Тому що в тій же ПАРЄ напередодні лунали голоси, в тому числі керівництва, про необхідність так званої нормалізації відносин з Росією, а французький президент Франсуа Олланд заявив, що спочатку на окупованих територіях Донбасу повинні відбутися вибори, а потім вже Київ отримає контроль над російсько - українським кордоном», - каже Міхельсон.


«В Україні це викликало величезне обурення. Напевно, ви в курсі, що, скажімо, глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков навіть вибухнув гнівною колонкою на цей рахунок», - продовжив журналіст.


«Хоча, зізнаємося чесно, по-перше, Олланд всього лише процитував Мінські домовленості. І якщо вони такі погані, то в Україні перша критика повинна звучати на адресу української сторони, яка підписувала ці угоди, персонально президента Петра Порошенка і тих, кому він віддавав відповідні вказівки», - вважає Міхельсон.


«А, по-друге, і найголовніше, як ми побачили, наша улюблена тема «Зради», з великої літери, виправдовується далеко не завжди», - упевнений журналіст.


«Підсумовуючи, хотілося б відзначити, як журналісту, що, на жаль, позитивний сигнал, який ми отримали на днях з Страсбурга, з ПАРЄ, чомусь менше обговорюється, менший викликає резонанс у активних або політично стурбованих колег і громадськості, чим викликала та ж заява Олланда, яка, насправді, поки ні до чого практично не призводить», - ділиться своїми міркуваннями український журналіст.


«Ми більше любимо говорити про «Зраду» з великої літери. Давайте не забувати, що трапляються і перемоги», - вважає Міхельсон.




Повний текст блогу читайте на ONLINE.UA:  Путін серйозно програв, але в Україні помітили "зраду".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?