Росія відкрила вогонь по кораблю КНДР, є загиблий: в соцмережах кепкують
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія відкрила вогонь по кораблю КНДР, є загиблий: в соцмережах кепкують

Росія відкрила вогонь по кораблю КНДР, є загиблий: в соцмережах кепкують
Джерело:  BBC

Російські прикордонники відкрили вогонь по північнокорейському судну "Дає Янг 10", заявивши, що воно увійшло до виняткової економічної зони РФ в Японському морі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Російську службу ВВС".


При затриманні північнокорейського судна були поранені дев'ять членів команди, один з них пізніше помер. Поранення голови отримав також один із російських прикордонників при спробі огляду судна.


"Судно "Дає Янг 10" було затримано рано вранці в суботу. О 16:55 за місцевим часом (10:55 за Києвом) північнокорейське судно з 48 громадянами КНДР на борту, не підкоряючись вимогам прикордонників, почало рух на вихід з виняткової економічної зони Росії", - йдеться в повідомленні ФСБ РФ.


У відомстві заявляють, що російські прикордонники кілька разів відкривали попереджувальний вогонь, "на який команда судна КНДР не реагувала, після чого прикордонники відкрили стрілянину на ураження з великокаліберного кулемета".


В результаті північнокорейське судно втратило хід і лягло на дрейф.


В ході проведення огляду, за повідомленням ФСБ РФ, на судні було виявлено незаконно добуті водні біоресурси, а команда "Дає Янг 10" при проведенні перевірки поводилася агресивно по відношенню до членів оглядової групи.


У соцмережах кепкують.


"РФ вирішила дої*атися до всіх на Землі. Це цікавий челендж, але вони поки успішно просуваються. Ось сьогодні прикордонники розстріляли з кулеметів рибалок з КНДР. Ще можна до китайців доколупаться якось. А чому б і ні? Гуляти так гуляти" , - написав блогер Антон Ходза.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Японському морі пара рибалок з Росії обматюкали підводний човен, яку побачили неподалік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?