В Європі знайшли секретну базу Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі знайшли секретну базу Кремля

В Європі знайшли секретну базу Кремля
Джерело:  The Washington Post

Росія обладнала власну «шпигунську базу» під прикриттям центру Міністерства надзвичайних ситуацій поруч з другим за величиною містом Сербії - Нішем.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американську The Washington post.
«На командному пункті - величезні екрани для спостереження, на складі - рятувальне обладнання. Що це - центр допомоги постраждалим, або аванпост кремлівських шпигунів? »- Йдеться в статті.


При цьому автор відзначає, що західні військові аналітики звертають увагу - Росія створила майже не замасковану військову базу, яка займається стеженням за військовими США на Балканах.
Як підкреслив американський журналіст, МНС Росії - «це могутнє напіввійськовий відомство, в чиї обов'язки дійсно входить допомога постраждалим від стихійних лих. Але воно також виконує роботу для російських спецслужб ».


У свою чергу політолог, економіст, директор Фонду СЕАС Венцислав Буйіч в коментарі  «Крым.Реалии»  розповів, що гуманітарний центр під Нішем, швидше за все, використовується за своїм прямим призначенням, але це абсолютно не виключає факту, що російські «партнери» здатні будуть перетворити його на повноцінну військову базу.


За його словами, прокремлівські функціонери в Сербії планували підготувати свого роду «сплячих агентів» по ​​всій Сербії, які потім, при настанні «години Х», зможуть підняти антизахідний повстання у всіх своїх містах.


Буійч також звернув увагу на припущення експертів про те, де Москва може створити наступний «заморожений конфлікт»: майбутнім всерйоз стурбовані білоруські, вірменські та навіть грузинські аналітики, при цьому Сербія знаходиться в не меншій зоні ризику.
При цьому експерт попередив, що загравання з Москвою можуть закінчитися для Сербії вельми сумно, і як приклад навів розорений і охоплений війною український Донбас.
«Сербії, заради власної безпеки, необхідно якомога швидше вступати в НАТО», - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше,  виступаючи в окупованому Донецьку, один з найвідданіших Путіну депутатів, співак Йосии Кобзон, зізнавася, що президент РФ активно допомагає бойовикам на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?