У Міноборони зробили невтішну заяву щодо Маріуполя
Категорія
Події
Дата публікації

У Міноборони зробили невтішну заяву щодо Маріуполя

У Міноборони зробили невтішну заяву щодо Маріуполя

Представник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що бойовики ДНР і російські війська перейшли до тактики "випаленої землі" під Маріуполем, тотально руйнуючи населені пункти і українські оборонні рубежі на цій ділянці фронту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За словами Лисенка, на Донецькому напрямку окупанти продовжують дотримуватися тактики точкових обстрілів українських позицій майже по всій лінії фронту. Зокрема, за минулу добу ворог відкривав вогонь у всіх ключових районах протистояння за винятком Донецького аеропорту.
"Бойовики застосовують важке озброєння. Найбільше вчора дісталося Троїцькому, де ворог випустив по наших позиціях 10 мінометних мін і 10 снарядів. Також противник застосовував міномети в Луганському, Новгородській, Верхньоторецькому і в Авдіївській промзоні. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, в тому числі 5 - з важкого озброєння", - сказав Лисенко.
На Маріупольському напрямку складна обстановка залишається як і раніше, продовжує ускладнюватися ситуація на рубежі Мар'їнка-Красногорівка. Тільки за півтори години окупанти випустили по українських позиціях і житлових кварталах 225 боєприпасів з важкого озброєння. У Мар'їнці постраждали 8 будинків, в тому числі 5 житлових.
"Така ж ситуація - на півдні (ділянка фронту Талаківка-Широкине). Зокрема, вчора найбільше дісталося Лебединському. Кількість випущених мін і снарядів досягає кілька сотень. Калібр важкого озброєння, яке застосовують окупанти, - від 82 і 152 мм. Тактика противника - тотальне руйнування населених пунктів і наших оборонних рубежів на цій ділянці фронту, що полегшить бойовикам подальші агресивні дії на "випаленій землі", - підкреслив спікер штабу АТО.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Луганській області підірвалася на міні машина українських військових, в результаті підриву один боєць загинув, ще троє отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?