Нардепи проголосували за штрафи для "аватарів" в армії: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардепи проголосували за штрафи для "аватарів" в армії: з'явилися подробиці

Верховна Рада України
Нардепи проголосували за штрафи для "аватарів" в армії: з'явилися подробиці

Верховна Рада

ухвалила в першому читанні законопроект, яким впроваджуються штрафи для військовослужбовців і резервістів за вживання алкогольних напоїв під час проходження зборів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.


Ухвалення цього законопроекту підтримали 236 депутатів.


Відповідно до документа, любителям міцних напоїв, яких в армії називають «аватарами», загрожує штраф в розмірі від 70 до 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 190 - 2 465 гривень) або арешт з утриманням на гауптвахті до 7 діб.


Ці санкції передбачені для військовослужбовців і резервістів за розпивання алкогольних напоїв, появу на території військової частини або виконання обов'язків в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.


Таке ж покарання передбачається за самовільне залишення частини або місця служби військовозобов'язаними та резервістами.


Крім того, законопроект пропонує посилення відповідальності за військові адміністративні правопорушення, вчинені в умовах особливого періоду - штраф від 145 до 285 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2 465 - 4 845 грн) або арешт з утриманням на гауптвахті від 7 до 10 діб.


Нагадаємо, раніше

в інтерв'ю ONLINE.UA відомий волонтер Діана Макарова розповіла про «аватарів», яких вона бачила на блокпостах в зоні АТО

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?