В ЄС Путіну пригрозили серйозною карою за Донбас
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС Путіну пригрозили серйозною карою за Донбас

В ЄС Путіну пригрозили серйозною карою за Донбас

Глава фракції "зелених" в Європарламенті Ребекка Хармс заявила, що Європейський Союз відмовиться від російського газу, якщо президент Росії Володимир Путін продовжить агресію на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Зараз військові дії на сході України не настільки інтенсивні, як до Мінських угод. Але війна триває. Тобто нашої остаточної мети ми не досягли. Санкції ніколи не дають негайного ефекту. І тим не менше, вони нам виразно потрібні, щоб досягти наших цілей по Сирії. Якщо Німеччина призупинить роботу над "Північним потоком-2", то ми припинимо імпорт російського газу. А це означає, що російський бюджет перестане отримувати дохід, з якого Москва фінансує свою військову машину. Якщо Росія продовжить свою агресію, нам потрібно переглянути енергетичні відносини", - сказала Хармс в інтерв'ю Жанні Нємцовій.
За словами євродепутата, у Євросоюзу вже є можливість стати незалежним від російського газу.
"Важливі кроки вже зроблені. У нас є альтернативна стратегія закупівлі газу, є свої технології виробництва електроенергії. Це дозволить нам стати більш незалежними. Ми повинні продемонструвати Росії, що подальша ескалація позначиться, в тому числі, і на співробітництві в енергосекторі", - підкреслила вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, США і Велика Британія обговорюють нові санкції проти Росії і Сирії у зв'язку з військовими злочинами режиму Башара Асада і його союзника президента РФ Володимира Путіна в Алеппо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?