Світовий банк прийняв важливе рішення про гроші для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк прийняв важливе рішення про гроші для України

Світовий банк прийняв важливе рішення про гроші для України
Джерело:  online.ua

Рада директорів Світового банку ухвалила рішення про надання державному енергохолдингу « Нафтогаз Україна » кредитних гарантій в розмірі 500 мільйонів доларів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра фінансів України Олександра Данилюка.


За його словами, кредитні гарантії від Світового банку дозволять «Нафтогазу» залучити кредитні ресурси для закупівлі необхідних обсягів природного газу для проходження опалювального сезону 2016-2017 років.


«Вітаю рішення правління Світового банку надати гарантії «Нафтогазу» на кредит розміром 500 млн дол. На покупку газу», - написав Данилюк.


«Це дозволить спокійно пройти опалювальний сезон. Разом з колегами з «Нафтогазу» кілька місяців працювали над цим проектом ... Тепер українські будинки будуть повністю забезпечені теплом взимку», - додав Данилюк.


Україна почала переговори зі Світовим банком про надання кредитних ресурсів для закупівлі газу навесні 2016 року. Рішення СБ про виділення гарантій було прив'язане до результативності роботи Києва з Міжнародним валютним фондом.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в серпні старший менеджер портфеля проектів Світового банку (СБ) в Україні Клавдія Максименко заявляла, що глобальною проблемою України, з якою стикаються всі основні кредитори, є нездатність освоїти надані кошти.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?