Важливий керівний пост в Україні віддали ще одному іноземцю
Категорія
Політика
Дата публікації

Важливий керівний пост в Україні віддали ще одному іноземцю

Важливий керівний пост в Україні віддали ще одному іноземцю

Кабінет міністрів призначив головою Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодору") колишнього міністра транспорту Польщі Славоміра Новака.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Рішення про призначення було прийнято в ході засідання уряду. Прем'єр-міністр Гройсман, оголошуючи про призначення, заявив: "Наша позиція полягає в тому, що в Україні мають бути створені якісні автомобільні дороги, автобани, які будуть з'єднувати нас з країнами Європи, і тому ми повинні підвищити професійний рівень "Укравтодору".
Сам Новак розповів, що в Польщі відповідав за стратегію розвитку транспортної галузі, інвестиції для підготовки до Євро-2012 і реформування "Польських залізниць". А головними завданнями в "Укравтодорі", за словами Новака, стане залучення іноземних інвестицій і компаній для участі в дорожніх тендерах.
"Нам потрібно швидко зробити технічний аудит доріг і поліпшити технічні стандарти. Також потрібно швидко скласти план будівництва і реконструкції доріг на підставі трафіку", - додав він.
У свою чергу міністр інфраструктури Володимир Омелян, коментуючи призначення Новака, додав, що новий глава повинен наповнити "Укравтодор" європейським змістом: "Не можна будувати нові дороги старим заіржавілим катком. Не можна перетворити "Укравтодор" на сучасну швидку європейську компанію, використовуючи пострадянське мислення".
Як повідомляв ONLINE.UA, глава ПАТ "Укрзалізниця" поляк Войцех Балчун недавно заявив, що практично від початку його роботи на новій посаді він бачить в компанії тільки схеми, які сприяють корупції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?