На Землю надійшов важливий сигнал з Марса
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На Землю надійшов важливий сигнал з Марса

На Землю надійшов важливий сигнал з Марса

Модуль Schiaparelli космічної місії ExoMars передав на Землю перший сигнал і здійснив посадку на Марс.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейське космічне агентство (ESA).
«Космічний апарат ExoMars / TGO завершив маневр на Марсі сьогодні, і його сигнали були отримані наземними станціями о 18:34 CEST (Центральноєвропейський літній час - ред.), так само, як і очікувалося», - йдеться в повідомленні.
В ESA відзначають, що вхід в атмосферу і спуск Schiaparelli проходив в штатному режимі. Односторонній час у дорозі сигналу між Землею і Марсом на данний момент складає трохи менше 10 хвилин.
Місія ExoMars стартувала 14 березня. Два космічні апарати почали 7-місячну подорож до Марса в рамках спільної європейсько-російської місії з пошуку ознак життя на червоній планеті. До Марсу вирушив орбітальний апарат Trace Gas Orbiter для вивчення газових домішок в атмосфері, який залишиться на орбіті планети, і модуль Schiaparelli для відпрацювання посадки на поверхню планети і виконання функцій автономної станції на Марсі.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент США  Барак Обама заявив, що влада країни у співпраці з американськими приватними корпораціями зуміють організувати експедицію астронавтів на Марс до 2030 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?