В ЄС зробили резонансну заяву щодо цілей Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС зробили резонансну заяву щодо цілей Путіна

В ЄС зробили резонансну заяву щодо цілей Путіна
Джерело:  online.ua

Учасники саміту Європейського Союзу, який проходить 20 і 21 жовтня, засудили атаки сирійського режиму і армії президента РФ  Володимира Путіна  проти цивільного населення в сирійському Алеппо і заявили, про "використання усіх можливих заходів, в разі якщо звірства продовжаться".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумковий прес-реліз саміту, розміщений на сайті Ради ЄС.


"Рада ЄС засуджує атаки сирійського режиму і Росії проти цивільних осіб в Алеппо. Закликаємо припинити звірства і вжити негайних заходів для організації гуманітарного доступу у всіх частинах країни. Рада ЄС закликає до негайного припинення вогню і відновлення політичного процесу під егідою ООН», - сказано в прес-релізі.


«Порушення міжнародного гуманітарного законодавства і прав людини повинні мати наслідки. Євросоюз допускає використання всіх доступних заходів в разі якщо звірства продовжаться. Для припинення вогню і доставки гуманітарної допомоги цивільному населенню повинно бути зроблено все можливе. Також повинні бути створені всі умови для політичного врегулювання в Сирії", - сказано в тексті повідомлення.


У той же час кореспондент "Радіо Свобода" в Брюсселі Рікард Йозвяк написав в своєму Twitter, що розмиті формулювання Ради ЄС свідчать про те, що санкції до Росії через Сирію поки застосовуватися не будуть.


Він також написав, що під час дискусії питання застосування санкцій до РФ через Сирію було заблоковане Італією.


При цьому на підсумковій прес-конференції саміту Ради Євросоюзу президент ЄС Дональд Туск заявив, що "збільшення напруженості з Росією не є нашою метою".


"Сьогодні ввечері ми провели широкомасштабну дискусію про Росію. Лідери обговорили всі прояви російської активності: порушення повітряних просторів, кампанії по дезінформації, кібератаки, втручання в політичні процеси в ЄС, гібридні технології на Балканах, розслідування катастрофи MH17. При розгляді всіх цих прикладів, стає абсолютно очевидно, що мета російської стратегії - ослаблення Євросоюзу", - заявив Туск.


За його словами, "збільшення напруженості з Росією не є нашою метою". Туск також додав, що Євросоюз реагує на кроки, що робляться Росією, але завжди готовий до діалогу.


"Але ми ніколи не підемо на компроміс по нашим базовим принципам. Ось чому лідери ЄС одностайні в збереженні обраного курсу. Над усе - збереження єдності Євросоюзу", - заявив Туск.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  глава дипломатії Європейського союзу Федеріка Могеріні заявила, що в ході саміту ЄС не планується прийняття рішень щодо санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?