Ярош назвав ідеальний сценарій звільнення Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Ярош назвав ідеальний сценарій звільнення Донбасу

Ярош назвав ідеальний сценарій звільнення Донбасу
Джерело:  online.ua

Народний депутат Дмитро Ярош назвав ідеальний план, завдяки якому Україна зможе звільнити Донбас і перемогти у війні з російськими окупантами.
Про він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Один із прикладів — хорватський сценарій (відвоювання окупованої території, — ONLINE.UA). Не може ж бути точної кальки тієї чи іншої ситуації. Я просто вважаю, що Донбас тільки за рахунок політико-дипломатичних заходів ми не зможемо повернути. Це видно по поставі світу. Будь де, де ОБСЄ бере під контроль щось — воно все заморожується, і нічого доброго для держави, де відбувається конфлікт, це не приносить. Фактично держава втрачає території, таким чином. Тому розраховувати на це не можна", - сказав Ярош.
Нардеп вважає, що при звільненні Донбасу потрібно розраховувати на сили українського народу.
"Треба розраховувати на власні сили свого народу. І на збройні сили, звичайно, на такі структури, як наша — для того, щоби проводити бойові операції зі звільнення. Я більш ніж переконаний, що якби ми підняли на належний рівень боєздатність ЗСУ, таку операцію можна було би провести. Можливо, за півроку, можливо, за рік, але, якщо поставити собі це за мету і прийти на допомогу, наприклад, повсталому народу на окупованих територіях — це можна зробити", - зазначив він.
За його словами, жителі Донбасу готові повстати проти окупантів.
"А народ може повстати. І по тій інформації, яка нам надходить з багатьох населених пунктів, критична маса людей, незадоволених тим, що відбувається там, все ж таки, зростає постійно. При нормальній діяльності наших спецслужб (це ще один напрямок, до ЗСУшного) можна, звичайно, підготувати будь-яку операцію військового характеру. І, як я вже казав, прийти на допомогу повсталому українському народові на окупованих територіях. Це — ідеальний план", - сказав Ярош.
Він зазначив, що реалізвація такого плану реальна, якщо Росія не введе нові війська на Донбас.
"За дуже короткий термін ті бандугруповання, які там знаходяться, ми можемо розгромити. Головне — не дати можливості Росії знову ввести регулярні війська. Бо це відразу, безумовно, погіршить ситуацію. Хоча вже навіть зараз ЗСУ — не ті, що були в 2014 році. І я переконаний, що ми можемо тим угрупованням російських військ, що зараз знаходяться по периметру нашого кордону, нанести дуже великі втрати. І вони не зможуть виконати поставлені перед ними Кремлем завдання і окупувати частину наших територій. Навіть якщо залучать авіацію. Грузія — тому приклад. Пригадайте 2008 рік, коли наші ракетники позбивали навіть їхні стратегічні бомбардувальники", - говорить нардеп.
"Все абсолютно реально, все абсолютно можливо. Головне — чітко ставити перед собою завдання. Тим більше, Бог — на нашому боці. Бо не ми ж прийшли в Росію воювати — ми захищаємо свою землю. Маємо абсолютне на це право", - підкреслив Ярош.
Більше  читайте в інтерв'ю Дмитра Яроша на ONLINE.UA: Народ на Донбасі може повстати, а банди ми там розгромимо швидко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?