Савченко пояснила, чому влаштувала скандал в Раді
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко пояснила, чому влаштувала скандал в Раді

Савченко пояснила, чому влаштувала скандал в Раді
Джерело:  online.ua

Нардеп від "Батьківщини" Надія Савченко, яка нещодавно зірвала засідання комітету з питань нацбезпеки і оборони Верховної Ради, пояснила інцидент своїм обуренням бездіяльністю влади в питанні неякісних військових поставок в ЗСУ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Савченко.


Так, вона розповіла про 16 БТР-4-Е, які ГК "Укроборонпром" передав українським військовим, і які "просто лягли на полігоні". Політик підкреслила, що у даного типу БТР:

  • потік відмов перевищує встановлену норму в 100 разів, тобто на 2000 км випробувань зафіксували 43 поломки, в той час як на 5000 км має бути не більше однієї;

  • конструкція БТР-4Е не передбачає захист екіпажу від будь-яких газів, отруйних речовин і навіть простого диму, через що при попаданні техніки до задимленої місцевості екіпаж виходить з ладу, і гине в разі застосування до них отруйних газів;

  • робітничо-конструкторська документація даних БТР не має літери «А», яка необхідна для серійного виробництва;

  • БТР виготовили на ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А.А. Морозова», завданням якого є виключно розробка і виготовлення експериментальної партії;

  • після випробувань техніки 92 бригада вирушила в зону АТО на Донбасі на старій техніці.

"Зараз військові представники, які брали цю техніку, раптово всі захворіли, але найцікавіше, що зараз в рамках державного оборонного замовлення планується закупити за кредитні кошти під державні гарантії у цього підприємства (воно буде виконувати це замовлення не один рік, врахуйте, скільки відсотків заплатить наше держава) 64 машини на 1,5 млрд грн", - написала Савченко.


"Тобто знову ці БТР ляжуть? Чому ГПУ не діє? Чому тільки Харківський військовий прокурор щось робить? Це проблема державного масштабу! І в мене ще запитують, чому я Пашинського щось сказала?!", - додала нардеп.



Відзначимо, що заява Савченко викликала неоднозначну реакцію соцмереж. Так, хоча багато і виступили на підтримку її слів, знайшлися і ті, кому вони не припали до душі.


Зоряна Яніцька: "Це хороший відповідь Пашинському. Але треба, щоб з цим персонажем розмовляли слідчі НАБУ. До нього є питання у багатьох депутатів".


Лариса Зайка: "Дуже хороша відповідь Пашинському, Надя, ти молодець, як завжди сильна і мудра".


Annushka Prolivshayamaslo: "Я так і не зрозумів, навіщо було зривати засідання комітету, замість того, щоб вирішувати озвучені проблеми. За що вам платять зарплату?".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Савченко шокувала українців, заявивши про свою подорож на окупований Донбас в тому числі для «спілкування» з бойовиками, які тримали її в полоні.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?