Ярош чесно висловився про свій імідж "радикала" і згадав Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Ярош чесно висловився про свій імідж "радикала" і згадав Росію

Ярош чесно висловився про свій імідж "радикала" і згадав Росію
Джерело:  online.ua

Народний депутат Дмитро Ярош

розповів, як ставиться до свого іміджу "радикала", на формування якого вплинули російські пропагандистські ЗМІ.


Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Про мене люди в основній своїй масі дізналися під час революції. Відповідно, цей постійний образ такого безкомпромісного революціонера люди собі довидумують часом. Не скажу, що мене це дратує. Це закономірно. Є засоби масової інформації. Дуже потужно навесні 2014 російські ЗМІ працювали з формування такого іміджу. Їм це було вигідно, тому що вони розуміли, що ще одна революція, продовження революції ось в такий силовий спосіб може стати для України кінцем. І така сила, як "Правий сектор", і Ярош, який цей "Правий сектор "очолює, можуть стати детонатором, щоб Україну таки довалити. Але їм це не вдалося зробити - і слава Богу", - сказав Ярош.


За його словами, він не відповідає тому іміджу, який придумала російська пропаганда, зазначивши, що він український націоналіст, а не радикал.


"Ми маємо тверезий погляд на речі і, власне, не відповідаємо отакому іміджу. Тому що для мене держава дуже багато значить. Я піднімав перший синьо-жовтий прапор на сході України в 1989-му. Для мене це було дуже важливо - отримати державу і зробити його українською. І ми зробимо її українською, нормальною, цивілізованою, де дітям і внукам було б жити нормально... Тому - така невідповідність. Я до сих пір часто спілкуюся з журналістами, з політиками - і чую: "Ну, ви ж радикал"... У чому мій радикалізм - я не знаю. Я український націоналіст - так, безумовно. Націоналізм український передбачає і революційність. Державність, революційність, соборність. Це ще полковник Коновалець говорив про ці три риси українського націоналіста. І я саме таку позицію і займаю", - підкреслив нардеп.


Він пояснив, що, на його думку, означає революційність.


"Але революційність - це не бунт. Це прихильність до революційних змін в державі. Тому еволюція на цьому етапі розвитку нашої держави не дає тих результатів, які повинні бути. Революційно треба змінити, наприклад, судову систему в державі - але не зруйнувати при цьому саму державу. Треба проходити постійно по дуже виваженій межі", - сказав Ярош.


"Ми - державники, ми - соборники, ми - революціонери, це безумовно. Але валити державу не можна. Тому що ми знову будемо в підпіллі, знову будемо здобувати якийсь плацдарм", - додав депутат.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Дмитро Ярош: російська імперія повинна бути знищена як явище.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?