В Європі повідомили ще одну неприємну для Путіна новину
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі повідомили ще одну неприємну для Путіна новину

В Європі повідомили ще одну неприємну для Путіна новину
Джерело:  online.ua

П'ять країн Європи, серед яких і Україна, приєдналися до продовжених до 15 березня 2017 року санкцій Євросоюзу, введеним у зв'язку з порушенням територіальної цілісності України Росією, президентом якої є  Володимир Путін.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради Європейського Союзу, на якому опубліковано відповідну заяву верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.


"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, члени європейської економічної зони Ліхтенштейн і Норвегія, а також Україна приєдналися до рішення Ради ЄС (про продовження санкцій - Ред.)", - сказано в заяві.


У неї також наголошується, що «ці держави приведуть свою політику у відповідність з рішенням Ради ЄС».


"Європейський союз приймає до уваги ці зобов'язання і вітає їх", - також заявила Федеріка Могеріні.


15 вересня Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити на півроку санкції проти 146 осіб і 37 організацій за агресію проти України.


У Раді ЄС нагадали, що є кілька заходів Євросоюзу у відповідь на кризу в Україні, в тому числі: економічні санкції щодо конкретних секторів російської економіки, які діють до 31 січня 2017 року, обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, які діють до 23 червня 2017 року.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна досягла єдності з ЄС в питанні антиросійських санкцій. "Питання продовжувати або не продовжувати санкції проти РФ, якщо Мінськ не буде імплементований, вже навіть не обговорюється. Ми досягли єдності з нашими європейськими партнерами", - заявив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам 23 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?