Злив пошти "сірого кардинала" Путіна: мережа закипіла в суперечках
Категорія
Події
Дата публікації

Злив пошти "сірого кардинала" Путіна: мережа закипіла в суперечках

Злив пошти "сірого кардинала" Путіна: мережа закипіла в суперечках
Джерело:  online.ua

У мережах почалися суперечки про правдивість  документів, отриманих після злому українськими хакерами пошти помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів Facebook.


Нагадаємо, 24 жовтня група хакерів "Кіберхунта" заявила про отримання контролю над листуванням Владислава Суркова. Крім іншого, радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко підтвердив достовірність опублікованої інформації.


"Ті, хто прочитав документи з пошти Суркова помітили, що там значна частина уваги приділяється питанню дестабілізації обстановки в Закарпатті - створенню сепаратистських рухів русинів, впливу на рішення місцевих органів влади з вимогами федералізації України, активізації угорських націоналістів. Хтось назве все це фантазією і домислами, але я назву речі своїми іменами - Росія продовжує планомірну роботу по дестабілізації внутрішньої і зовнішньої політики України і використовує в своїй роботі всі підручні засоби, в тому числі втемну, використовує українських громадських і політичних діячів. У відкриту - ряд засобів масової інформації, на чолі з телеканалом "Інтер", - написав Антон Геращенко в Facebook.


"Давайте подивимося на факти. 19 жовтня о 8:43 ранку на сайті новинного порталу "Інтера" "Подробності.юа" з'являється новина із заголовком: "Закарпатська облрада проголосувала за самостійну економічну політику". Я набрав мого товариша, народного депутата-закарпатця Валерія Пацкана і попросив його терміново знайти текст рішення Закарпатської обласної ради та перевірити чи є там хоч найменші натяки на сепаратизм або незаконне привласнення собі державних повноважень. Виявилося, що там немає ні слова про самостійну зовнішньоекономічну політику Закарпаття! У рішенні йдеться лише про зміцнення зв'язків між регіонами побратимами - Закарпаттям і областю Німеччини - Верхня Франконія й годі! Вже о 21:00 я клікнув по посиланню на новину про нібито сепаратистські рішення Закарпатської облради, але вона вже не відкривалася. Новину "Інтера" про вигаданий сепаратизм на Закарпатті - видалили в ході операції з замітання слідів, після того як я привів її в якості підтвердження автентичності факту взлому пошти Суркова", - додав він.


"Інформаційний простір України абсолютно беззахисний проти російської агресії. Владислав Сурков і його команда вільні робити в інформаційному просторі України все, що їм заманеться через рупор російської пропаганди - телеканал "Інтер" і не тільки через него. Президент України Петро Порошенко, як гарант Конституції, просто зобов'язаний вжити заходів щодо захисту інформаційного простору України від російської інформаційної агресії і поставити завдання прямо підпорядкованої йому СБУ припинити подальший вплив Росії на ряд українських ЗМІ під прикриттям свободи слова, інакше, в найкритичніший момент, інформаційна зброя буде використана проти України по повній програмі і остаточно розірве її на частини без єдиного пострілу", - резюмував Геращенко.


Примітно, що користувачі соцмереж розійшлися в думці про те, хто є автором документів, нібито отриманих хакерами. Так, деякі запідозрили "Народний фронт", адміністрацію президента, українських журналістів, самого Антона Геращенко, деякі залишилися віддані думці про те, що документи дійсно були отримані після злому пошти помічника російського президента.


У співтоваристві Церква Свідків Покращення написали: "Боти НарФронта вкидають абсолютно дикий з точки зору професійності виконання фейк про '' пошту Суркова", а люди звинувачують у вкиданні адміністрацію президента. Ось що таке подвійний удар відразу по всім опонентам нарфронта)) P.s. це не означає що Орда не використовує місцевих дурників для дестабілізації, це означає що саме це вкидання дуже неякісно зроблене. Але народ обговорює)".


Київський журналіст Денис Бігус перерахував українських журналістів, яких назвав "каналами зливу Суркова" і пов'язав їх з Антоном Геращенко: "Віталій Шабунін, Денис Бігус, Дмитро Гнап, Олексій Шалайський якось підозріло схоже на особистий антирейтинг Антона Геращенко. :-)))"


Antony Tselovalnik написав: "Так я так зрозумів, що вони вас не відкрито хочуть використовувати. Підкидають інфу через вас, тому і правдива вона повинна бути", на що Денис Бігус відповів: "Так якщо це повна, правдива і верифікована інфа про корупцію Порошенко і оточення, то не треба мені її підкидати приховано. Сурков може хоч особисто привозити".


Зоряна Яніцький: "Шкіряк, Геращенко, Олешко - вже підтвердили правдивість пошти Суркова)"


Журналіст Юрій Богданов припустив, що оприлюднені документи зламаної пошти Суркова є вигадкою українських журналістів: "Про пошту Суркова. Сурков, безперечно, геній політтехнологій. І наша велика удача, що його все більше і все частіше перемагають грубі "силовики". Фактично: архітектор однопартійної системи, вибудуваної без пролиття людської крові. У великих кількостях. Але я як раз не думаю, що наші типу "журналісти" якось їм скористалися. Вони самі вміють. Без вказівки з Кремля. У них, найчастіше, роботодавці подрібніше і ближче. Хоча хто його знає".


Sasha Rabshun: "Не знаю, який він там геній. Я ось з Закарпаття. Читаю викладені "плани створення х**н знає чого в Закарпатті". Це дикий бздець. У мене весь час таке було відчуття, що це якийсь стьоб і "хвилинка гумору". Це така шизофренічна, нереалізована маячня. Я не можу повірити, що хтось це на повному серйозі писав і думав, що втілиться в життя. Це душевно-хворі люди".


Євген Якунов: "Якщо уважно почитати тексти, зрозумієш що це фейк, написаний людиною, що говорить по-українськи".


Політичний експерт Євген Магда: "Не стикався раніше з "КіберХунтою", але точно знаю одне: розхитувати ситуацію зсередини країни дешевше і легше, ніж організувати військовий наступ".


Київський блогер Антон Ходза пожартував, які ще документи могли б опублікувати: "Там ще є лист Суркова до Путіна, де він пропонує напасти на Україну, якщо громадськість буде наполягати на e-декларуванні. Дивно, чого його опублікували".


Як повідомляв ONLINE.UA,  інформацію про достовірність документів, отриманих після злому пошти Владислава Суркова, підтвердив і радник голови МВС Зорян Шкіряк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?