Росіянина викликали на допит за картинку в соцмережах
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіянина викликали на допит за картинку в соцмережах

Росіянина викликали на допит за картинку в соцмережах
Джерело:  fontanka.ru

У Санкт-Петербурзі росіянина викликали на допит через розміщення в соцмережах картини художника Васі Ложкіна "Велика прекрасна Росія".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Фонтанку".
Так вранці 24 жовтня невідомий, представившись працівником місцевого відділення слідчого комітету, подзвонив по міському телефону і зажадав, щоб господар квартири з'явився на допит, інакше за ним приїде наряд поліції.
Коли викликаний передзвонив за залишеним номером телефону, то дізнався, що на нього надійшов сигнал з Красноярська, де картину Васі Ложкіна "Велика прекрасна Росія", "репост" якої чоловік зробив близько року тому, визнали екстремістською.


Фото: картина Васі Ложкіна "Велика прекрасна Росія"
Викликаний на допит попросив надіслати йому попередньо повістку, а сам зв'язався з адвокатом. Вдалося з'ясувати, що "Велика і прекрасна Росія" Ложкіна не входить до реєстру російських екстремістських матеріалів.
Як повідомляв ONLINE.UA, в одній зі своїх робіт Вася Ложкін висміяв тих, хто сумує за СРСР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?