Гройсман оприлюднив свою декларацію: в соцмережах вказали на смішну деталь
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман оприлюднив свою декларацію: в соцмережах вказали на смішну деталь

НАЗК
Гройсман оприлюднив свою декларацію: в соцмережах вказали на смішну деталь

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман оприлюднив свою електронну декларацію за 2015 рік, задекларувавши в ній тільки готівкою понад $1,5 млн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на декларацію прем'єра, яка опублікована на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).
Як відомо, суб'єкт декларування повинен задекларувати цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня звітного року.
Зарплата Гройсмана за минулий рік склала 77 270 гривень. Також він задекларував 36 гривень доходу від відсотків в Промінвестбанку і 4 грн - від відсотків банку "Хрещатик". Прем'єр також отримав 1 млн 302 тисячi гривень доходу від здачі в оренду неназваного майна громадянину Дмитру Немерському і 108 тисяч від здачі в оренду неназваного майна приватному підприємству "Конекс". Його дружина отримала в 2015 році зарплату в розмірі 28 400 грн, підприємницька діяльність принесла їй 1 млн 408 247 гривень, допомога при народженні дитини - 15 253, відсотки від ПриватБанку - 1457 гривень.
Готівкою у Гройсмана є 2 млн 280 тисяч гривень, $870 тисяч і 460 тисяч євро. На банківських рахунках прем'єр має наступні кошти: в "КредіАгріколь" - 2 млн 111 139 грн, в Приватбанку на двох рахунках 21 775 грн і 16 200 євро, в Промінвестбанку - 3 499 грн. У дружини готівкою - 1 млн 600 тисяч гривень і $372 тисяч. На рахунку в Приватбанку у неї лежать 193 549 грн.
Гройсман у своїй декларації вказав 12 годинників. Вартість їх не вказується, проте у дружини Гройсмана годинник фірми Boucheron, Ulysse Nardin (2 шт). У прем'єра - Rolex (2шт), Breguet (2 шт), Girard-Perregaux (2 шт), Parmigiani, Audemars Piguet, Ulysse Nardin. Крім того, Гройсман задекларував 6 ювелірних виробів (сережки і каблучки), що належать дружині, і 2 набори запонок з дорогоцінним камінням, які належать йому.
Вказується, що у Гройсмана 4 земельні ділянки у Вінницькій області, два будинки 534 кв. м і 461,1 кв. м. Інше нерухоме майно: 1051,6 кв. м; 112,8 кв. м; 111,2 кв. м; 143,5 кв. м; 736,9 кв. м.
Глава уряду також задекларував квартири, які у нього в користуванні. Вони перебувають у власності Аліни Бурлак та Івана Бурлака. Відзначається, що київська квартира в користуванні Гройсмана з 20 лютого 2015 року. Її загальна площа, швидше за все, 238,4 квадратних метра, оскільки київські метри розписані між Гройсманом, його дружиною і дочкою частинами по 59,6 кв.м.
Крім того, Гройсман задекларував автомобіль Land Rover 2013 року, у його дружини Volkwagen Touareg 2011 року.
Цінних паперів, відповідно до декларації, у сім'ї прем'єра немає. Дружина Гройсмана володіє корпоративним правом в ТОВ "Магігранд", (210 тисяч грн в грошовому вираженні) і є його власником.
Згідно з декларацією, у Гройсмана немає фінансових зобов'язань. У минулому році він витратив 76172 грн на страхування транспортних засобів.
Користувачі мережі відзначили, що згідно з поданою декларацією, прем'єр не дуже довіряє українській банківській системі.
"Судячи з того, скільки Гройсман задекларував наявних заощаджень, українській банківській системі він теж не так вже щоб довіряє. А той факт, що готівкові заощадження зберігаються в основному в доларах і євро, говорить про те, що і про перспективи гривні прем'єр-міністр не кращої думки", - написав у Facebook журналіст Михайло Ткач.
Нардеп Сергій Лещенко відзначив: "Він тоді був ще спікером".
Andriy Ignatov: "Найкращі банки - трилітрові!"
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше народний депутат Надія Савченко подала електронну декларацію, в якій вказала наявність у неї квартири, земельної ділянки, акцій компанії і іншого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?