Порошенко заявив про гучне рішення по зарплатах українців: з'явилося відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Порошенко заявив про гучне рішення по зарплатах українців: з'явилося відео

Порошенко заявив про гучне рішення по зарплатах українців: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко

 заявив, що з 1 січня 2017 рокумінімальна зарплата кожного працюючого українця складе 3 тисячі 200 гривень.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на Youtube-каналі глави держави.


"Сьогодні, після ретельного обговорення з прем'єр-міністром, прийнято важливе політичне рішення великого соціального значення. Воно є моєю позицією, позицією прем'єр-міністра України, уряду, і фракцій коаліції. Разом з побудовою Збройних сил України першим пріоритетом влади як тільки з'явилася ця можливість стає боротьба з бідністю. І агресія Російської Федерації проти нашої держави не є виправданням у зволіканні з реформами, які ми робимо в умовах війни", - сказав президент.


Порошенко заявив, що мінімальна зарплата в Україні з січня становитиме не менше 3 тисяч гривень.


"Не може бути так, щоб людина, що працює повний робочий тиждень, отримувала стільки ж, як той, хто не працює і отримує допомогу по безробіттю. З 1 січня 2017 року Україні не буде жодної працюючої людини, яка отримує менше 3 тисяч 200 гривень. Причому я звернувся до уряду і парламенту прийняти вичерпні заходи, щоб це рішення не підвищило жодного податку, перш за все це стосується малого і середнього бізнесу", - зазначив президент.


Глава держави додав, що це рішення стосується більше 4-х мільйонів працюючих українців, рівень зарплати яких сьогодні становить 1450 гривень. За його словами, для виплат в державному секторі будуть знайдені відповідні ресурси держбюджету, а приватний сектор отримує чітке правило, яке забороняє працюючому українцю виплачувати менше 3200 гривень на місяць.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Кабінет міністрів в рамках формування справедливої ​​системи оплати праці в Україні запропонував парламенту вдвічі збільшити показник мінімальної зарплати на 2017 рік

 - до 3200 грн, а також зрівняти показники мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?