Злам пошти Суркова: західні експерти видали детальний аналіз
Категорія
Світ
Дата публікації

Злам пошти Суркова: західні експерти видали детальний аналіз

Злам пошти Суркова: західні експерти видали детальний аналіз
Джерело:  Bellingcat

Дослідницька міжнародна волонтерська група Bellingcat зробила детальний аналіз  зламаної українськими хакерами пошти помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова.
Про це повідомляє ONLINE.UA зі посиланням на  Bellingcat.
Проаналізувавши оприлюднені документи, експерти прийшли до висновку, що листування справжнє.
"Скріншоти, PDF-документи і тому подібні файли дуже легко підробити, однак підробити вміст поштової скриньки досить складно. У поштових файлах (в даному випадку .MSG) містяться т.зв. «хедери», в яких вказана «історія» кожного листа - місце відправлення, сервера, через які воно пройшло, і так далі", - йдеться в повідомленні.
Серед величезної кількості листів і документів є вкрай цікава інформація, наприклад, список загиблих на Донбасі, відправлений одним з ватажків бойовиків ДНР Денисом Пушиліним, кошторис витрат на так звану ДНР, а також редагування документів, згодом опублікованих нібито незалежними особами.
Також у пошті "сірого кардинала" Путіна знайшли лист від 25 серпня 2014 року від російського чиновника на прізвище Говорун, переслане від якогось Віталія Лейбіна. У ньому містилося звернення до української влади від «громадськості Донбасу». Лист було названо «виправлення в тексті». У цьому зверненні, нібито від жителів Донбасу, розповідається про жахи, які несуть дії української армії, а також міститься заклик припинити АТО. Всього через тиждень після того, як цей документ було направлено Суркову, він з'явився на російських сайтах, в тому числі пропагандистському Russia Today. Лист було представлено як щирий заклик від місцевих жителів, проте перед цим воно пройшло вищі ешелони Кремля, де в нього внесли «виправлення».



Як повідомляв ONLINE.UA, прес-секретар президента Росії  Дмитро Пєсков спростував повідомлення про злам листування Суркова українськими хакерами, заявивши, що помічник російського лідера взагалі не використовує електронну пошту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?