Відомий бізнесмен продає активи в Росії: соцмережі збуджені
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий бізнесмен продає активи в Росії: соцмережі збуджені

Відомий бізнесмен продає активи в Росії: соцмережі збуджені
Джерело:  Відомості

Російський бізнесмен, мільярдер Михайло Прохоров

завершує продаж всіх своїх ключових активів в Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ведомости.


Прохоров домовився про продаж частки в алюмінієвому гіганті UC Rusal підприємцю Віктору Вексельбергу і американському мільярдерові Леонарду Блаватнику. З 17% акцій Прохорова Вексельберг і Блаватник отримають 12%, заплативши $700 млн, а їх частка в компанії зросте до 27,8%. Угода, як очікується, буде закрита в листопаді.


У липні бізнесмен продав свій головний актив в Росії - 20% акцій "Уралкалія", найбільшого в світі виробника добрив. У серпні почалися переговори про продаж інвестбанку "Ренесанс капітал» китайській Fosun International.


Позбувшись більшої частини акцій Rusal, Прохоров формально стане американським мільярдером, а не російським: його головні активи будуть зосереджені в американському Брукліні і його околицях. Там Прохорову належить баскетбольний клуб Nets і спортивна арена Barclays Center; крім того, у його компаній є контракти на оренду ще кількох спортивно-розважальних майданчиків.


Користувачі соцмереж збуджені новиною. Так відомий російський блогер

Саша Сотник

порівняв продаж бізнесменом своїх активів в Росії зі втечею з корабля, що потопає:


"Прохоров змотує вудки. По частинах, обережно, навшпиньках покидаючи тонучий "Титанік", - написав він у Facebook.


Російський астролог

Сергій Логінов

зазначив: "Росіяни, закривайте бізнеси, звільняйтеся з роботи, ні краплі податків фашистському режиму. Ось Прохоров змотується".



Oleg Trunov

: "Молодець, головне вчасно змитися!"


Вадим Борисов

: "Як співається в пісні: "До свиданья, наш ласковый Миша..."


Тетяна Київська

: "Слабенький він був для ролі президента..., Ходорковського запроторили, Нємцова прибрали..."


Нагадаємо, Прохоров в 2012 році брав участь в президентських виборах, отримавши 7,98% голосів виборців і посівши третє місце. Статки Прохорова Forbes оцінив в 2016 році в $7,6 млн.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в квітні в офісах компаній групи "Онексім" в Москві, яка належить Михайлу Прохорову, співробітники ФСБ і податкових органів Росії провели обшуки

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?