Не хочемо повторення: генсек НАТО послав прозорий сигнал Кремлю
Категорія
Світ
Дата публікації

Не хочемо повторення: генсек НАТО послав прозорий сигнал Кремлю

Не хочемо повторення: генсек НАТО послав прозорий сигнал Кремлю
Джерело:  BBC

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йенс Столтенберг

заявив, що не хоче повторення холодної війни, а рішення розмістити 4 тисячі додаткових військових НАТО в Східній Європі є сигналом стримування для Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.


В інтерв'ю виданню Столтенберг зазначив, що рішення розмістити чотири тисячі додаткових військових Альянсу в Східній Європі має запобігти конфлікту, а не спровокувати його. За його словами, таким чином НАТО відповідає на ядерну риторику Росії, яку вона використовує для залякування європейських країн, а також на розміщення російських військ на території України.


Столтенберг підкреслив, що НАТО не шукає конфронтації з Росією і не хоче повторення холодної війни. Крім того, Альянс не вважає, що РФ становить неминучу загрозу.


Нагадаємо, на

саміті у Варшаві цього літа було прийнято рішення розмістити в Східній Європі чотири батальйони НАТО

. На цьому тижні Столтенберг повідомив, що розмістити війська в Східній Європі готові відразу 16 країн-членів альянсу. Батальйони під командуванням Канади, США, Великобританії та Німеччини на початку 2017 року з'являться відповідно в Латвії, Польщі, Естонії та Литві.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

генеральний секретар НАТО заявив, що Альянс продовжить тиск на Росію, яка веде війну на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?