Підвищення мінімальної зарплати: знаменитий реформатор зробив несподіване зізнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Підвищення мінімальної зарплати: знаменитий реформатор зробив несподіване зізнання

Підвищення мінімальної зарплати: знаменитий реформатор зробив несподіване зізнання
Джерело:  rbc.ua

Відомий західний реформатор, співголова групи радників по підтримці реформ в Україні Лєшек Бальцерович зізнався, що рішення про  підвищення мінімальної зарплати  є для нього неприємним сюрпризом, оскільки було прийнято без необхідних розрахунків.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "РБК-Україна".

Політик зазначив, що навіть не знав про те, що уряд прийме таке рішення.

"Неприємний сюрприз був учора. Особисто я і ніхто з міжнародних організацій не знав про те, що буде прийнято або розголошено рішення про збільшення на 100% мінімальної зарплати", - заявив Бальцерович.

За його словами, дане рішення викликає багато питань, оскільки було прийнято без необхідних підрахунків і аналізів щодо впливу на витрати бюджету, пенсійну систему і тіньову економіку.

"Бідність усувається шляхом прискорення економічного зростання, перш за все, а прискорення економічного зростання потребує прискорення реформ, над чим ми і працюємо", - зазначив він.

Нагадаємо, що мінімальну зарплату хочуть збільшити до 3200 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України  Петро Порошенко емоційно відреагував на запитання про доцільність підвищення мінімальної зарплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?