Парубій пояснив своє несподіване рішення по зарплатах депутатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій пояснив своє несподіване рішення по зарплатах депутатів

Парубій пояснив своє несподіване рішення по зарплатах депутатів

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій пояснив, що підписав проект  постанови про підвищення зарплатні народним депутатам  вимушено, аби мати можливість змінити її.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Украинскую правду.

"Я не міг внести навіть рішення про зміну цієї старої постанови, доки не підписав її. Тепер, коли вона підписана, я відразу ж зареєстрував нову постанову, якою пункти 3 і 4 (де йдеться про підвищення зарплат — Ред.) про підвищення заробітної плати депутатам просто виключаються", - розповів він.


За словами Парубія, 31 жовтня був останній день, коли можна було зареєструвати зміни до постанови, і вже 1 листопада депутати за них проголосують.
"Тільки коли я отримав підпису та згоду лідерів усіх, підкреслюю, усіх фракцій і груп, я сів і підписав стару постанову, і відразу ж зареєстрував нову, яка скасує підвищення зарплат», — підкреслив він.
Спікер запевнив, що «лідери фракцій запевнили мене, що у вівторок Рада за це нову постанову проголосує, і питання буде знято".
Як відомо, 20 жовтня Верховна Рада проголосувала за збільшення посадових окладів народних депутатів до 25 мінімальних зарплат (36 250 гривень).

Пізніше стало відомо, що  на погоджувальній раді лідери парламентських фракцій домовились, що приймати цю постанову не будуть.


Попри це,  ввечері 31 жовтня стало відомо, що голова Ради усе ж підписав скандальний документ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?