Українські нардепи все-таки погодилися "поки не багатіти"
Категорія
Політика
Дата публікації

Українські нардепи все-таки погодилися "поки не багатіти"

Українські нардепи все-таки погодилися "поки не багатіти"
Джерело:  online.ua

Верховна Рада скасувала скандальну постанову про підвищення заробітної плати народних депутатів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
За ухвалення постанови 5323 "Про висновки і пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік" проголосували 264 народних обранці.
Цим рішенням Рада змінила свою попередню постанову, виключивши з неї пункти 3 і 4, якими передбачалося підвищення заробітної плати нардепам.
Як повідомляв ONLINE.UA, 20 жовтня на засіданні Верховної Ради було прийнято рішення про збільшення посадових окладів народних депутатів.
31 жовтня спікер Верховної Ради Андрій Парубій на погоджувальній раді з лідерами фракцій прийшов до угоди про неприпустимість прийняття цього документа.
Пізніше стало відомо, що глава Верховної Ради все ж підписав скандальну постанову, але пояснив, що зробив це тільки щоб внести в неї зміни.
Нагадаємо також, що відповідно до постанови №5000-П, з 1 листопада зарплати депутатів повинні були вирости до 25 мінімальних зарплат і скласти 36 тисяч 250 гривень.
Варто додати, що раніше українська громадськість була розбурхана даними з електронних декларацій народних обранців, які показали розміри статків депутатів і чиновників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?