Легенда світової музики звинуватила Кіркорова в плагіаті
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Легенда світової музики звинуватила Кіркорова в плагіаті

Легенда світової музики звинуватила Кіркорова в плагіаті
Джерело:  L!fe #шоу

Французька група Space та її лідер Дідьє Маруані звинувачують  російського співака Філіпа Кіркорова  у тому, що він вкрав їх музичний матеріал.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на L!FE.
Музиканти звернулися в Мосміськсуд з позовом про захист авторського права, пов'язаного з фактом плагіату в пісні "Жестокая любовь" (Жорстока любов), яка присутня в репертуарі російського поп-короля.
Про це повідомив юрист Ігор Трунов, який представляє інтереси лідера групи Space.
"Крім Кіркорова, відповідачами за позовом заявлені автор пісні Олег Попков, ТОВ "Філіп Кіркоров продакшн", Sony Music Entertainment, група компаній Rones, а також ВГТРК. Ми просимо суд заборонити Кіркорову виконання пісні" Жорстока любов", - сказав він.
Також Маруані вимагає від відповідачів відшкодування збитків від порушення авторських прав заподіяної моральної шкоди на суму 75,34 млн руб. Французький композитор стверджує, що пісня "Жестокая любовь" у виконанні Кіркорова є переробкою пісні Symphonic space dream, автором якої є Дідьє.
Для з'ясування наявності ознак плагіату позивачем було проведено незалежну експертизу, яка встановила, що музика до "Жестокой любви" є переробкою пісні 1999 року.
"Як показала незалежна експертиза, в пісні "Жестокая любовь" дійсно використовувалися мотиви приспіву Symphonic space dream. Відсоток запозичення тематичного матеріалу в "Жестокой любви" склав 31,25%. Відсоток запозичення музичного матеріалу щодо всього твору в цілому складає 43,27%", - цитує видання слова Трунова.
Також експерти зробили висновок, що подібне цитування оригінального фрагмента чужого твору не можна визнати мимовільним або ненавмисним. У цій частині можна говорити про те, що пісня "Жестокая любовь" є плагіатом на пісню Symphonic space dream.
У свою чергу, представники Кіркорова пояснили подібного роду заяву бажанням групи пропіаритися.
"Старий перевірений спосіб привернути увагу до себе - спробувати влаштувати скандал з відомою персоною. Дідьє Маруані, мабуть, зібрався влаштовувати гастролі? І таким чином нагадати про своє існування? Спроба виявилася цілком оригінальна, поставити своє ім'я поряд з іменем Філіпа Кіркорова. Що стосується самої ситуації, автор музики - Олег Попков, говорити про т.зв. "плагіат" з боку Філіпа Кіркорова, як мінімум, некоректно. Він не може бути в курсі всіх творів, створених людством, щоб визначати можливі музичні цитати в матеріалі, який йому надсилають автори. Це просто неможливо і завжди залишається на совісті композиторів, які відповідають своїм ім'ям і авторитетом за, скажімо так, "чистоту" авторських прав на твір", - прокоментував прес-секретар співака Антон Коробко.
Space - французька група, виконує музику в жанрі «космічної» електроніки і диско. Була заснована Дідьє Маруані в 1976 році. Через кілька років Дідьє пішов з групи і почав сольну кар'єру. А в 1990 року Дідьє Маруані повернув собі назву групи Space.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  через технічні неполадки зірвався виступ на "Новій хвилі" поп-короля російської естради Філіпа Кіркорова, що транслювалося в прямому ефірі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?