Мітинг під Радою вилився в сутичку з поліцією: з'явилося фото
Категорія
Події
Дата публікації

Мітинг під Радою вилився в сутичку з поліцією: з'явилося фото

Мітинг під Радою вилився в сутичку з поліцією: з'явилося фото

Мітинг чорнобильців, який проходить у вівторок, 1 листопада, біля будівлі Верховної Ради, вилився в сутичку з поліцією.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Протестувальники прорвалися через огорожу і кордон поліцейських і підійшли до центральних дверей парламенту. Чорнобильці вимагали, щоб до них вийшов спікер Верховної Ради Андрій Парубій, горлаючи "Парубій, до народу!".
Як пише УНІАН, на сходах і перед ними перебуває приблизно 50 мітингувальників. Вони скандують: «Банду - геть!». У написах на транспарантах учасників акції наголошується, що пожежники Чорнобиля вимагають належного законного пенсійного забезпечення.
Також учасники мітингу вимагають повернення статей 49, 50, 54 і 67 «Чорнобильського закону». Крім того, вони вимагають прийняття законопроекту №4442 про внесення змін до закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо пенсійного забезпечення».
Також на одному з транспарантів відзначається, що «евакуйовані вимагають виконання Чорнобильського закону в повному обсязі».
Поліція з усіх боків заблокувала входи до парламенту. Ситуація контрольована.
Як повідомляв ONLINE.UA, 1 листопада Верховна Рада скасувала скандальну постанову про підвищення заробітної плати народних депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?