США назвали першу умову для виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

США назвали першу умову для виборів на Донбасі

США назвали першу умову для виборів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Для проведення виборів на окупованому Донбасі необхідно забезпечити гарантії безпеки, для чого потрібно виконати домовленості з розведення сил і засобів сторін збройного конфлікту, заявила посол США в Україні Марі Йованович.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Йованович « Радіо Свобода ».
«Наша позиція є чіткою: спершу ви повинні забезпечити безпеку, щоб провести вибори. Як інакше провести вибори, якщо немає гарантій безпеки. Як ми бачимо, домовленості про режим припинення вогню, які повинні діяти останні два роки, не дотримуються. Останні домовленості з приводу режиму тиші також порушуються. Тому важливо, щоб безпека була стабільною», - сказала Йованович.
«Для цього, зокрема, потрібно збудувати впевненість. У цьому контексті варто згадати домовленості з розведення сил і засобів на трьох ділянках на лінії зіткнення. Я знаю, що це дуже дискусійне питання в Україні, але якщо є можливість відвести сили один від одного, тим менше шансів, що вони зіткнуться в бою. Це один з першочергових кроків, на мій погляд, як для населення, так і для всього політичного процесу - затвердити безпеку», - підкреслила посол США.
Як повідомляв ONLINE.UA, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі підписали угоду про розведення сил і засобів у трьох населених пунктів на лінії розмежування - Петровському, Золотому і Станиці Луганській. За процесом відведення повинні спостерігати представники ОБСЄ.
При цьому в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ регулярно заявляють про обмежений доступ до ділянок розведення сил на Донбасі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?