Путін готується до президентських виборів, але зіткнувся з двома проблемами
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін готується до президентських виборів, але зіткнувся з двома проблемами

Путін готується до президентських виборів, але зіткнувся з двома проблемами
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін готується знову брати участь у виборах президента Російської Федерації, при цьому він поки не знаходить серйозного опозиційного кандидата для створення видимості чесних виборів, а також побоюється зіпсувати відносини з регіонами, адже в умовах економічної кризи в РФ можливі сепаратистські спалахи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське агентство РБК, яке цитує своє джерело в кремлівських колах.
Стало відомо, що перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко обговорив з політтехнологами майбутні президентські вибори в Росії.
«На зустрічі йшлося і про збереження стійкості політичної системи», - пише РБК.
«У Кремлі поставлена ​​задача провести майбутні вибори при високій явці, щоб кандидат, який представляє владу, - як очікується, це знову буде Володимир Путін, - отримав високий результат», - заявило джерело агентства, близьке до кремлівської адміністрації.
«Але не такий, якими бували, наприклад, результати Карімова (колишній президент Узбекистану, помер 2 вересня 2016 року. - Ред.)», - уточнив співрозмовник агентства.
За його словами, для Путіна є проблема визначити, хто складе конкуренцію основному кандидату.
«Лідери КПРФ і ЛДПР Геннадій Зюганов і Володимир Жириновський в похилому віці: першому вже 72 роки, другому - 70, і незрозуміло, наскільки вони зможуть вести повноцінну кампанію. Лідер «Справедливої ​​Росії» Сергій Миронов - «це результат в 2%, приблизно те ж саме і Явлінський», - пише РБК.
«Не зрозуміло, кого ще виводити на ці вибори і чи виводити», - заявляє джерело агентства.
Крім того, за його словами, перед Кирієнком «ставиться завдання м'якше вибудувати відносини з регіонами, не нагинаючи губернаторів». «У Кремлі, зокрема, побоюються, що в умовах економічної кризи підніме голову сепаратизм», - розповіло джерело РБК.
Як повідомляв ONLINE.UA, колишній депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков заявив, що в разі, якщо Володимир Путін на майбутніх виборах президента Росії не отримає високий відсоток, він перетвориться на "кульгаву качку", і це призведе до розколу еліт в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?