Через кримську "няшу" і фільм про царя в Росії спалахнув гучний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Через кримську "няшу" і фільм про царя в Росії спалахнув гучний скандал

Через кримську "няшу" і фільм про царя в Росії спалахнув гучний скандал
Джерело:  online.ua

У Росії розгорівся скандал навколо фільму "Матильда" режисера Олексія Учиталя, в якому розповідається про інтимні стосунки російського імператора Миколи II і балерини Матильди Кшесинської.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Колишня самоназвана "прокурор" окупованого Криму, Наталя Поклонська, яка тепер є депутатом Держдуми РФ, ініціювала кримінальну перевірку навколо змісту фільму.
За словами Поклонсбкої, яку в мережі прозвали "кримською няшею", вона ініціювала кримінально-процесуальну перевірку, а не мистецтвознавчу, тому що "так процес піде швидше".
Поклонська стверджує, що фільм вже викликав невдоволення громадськості: в російському русі "Царський хрест" вважають, що картина є антирелігійною провокацією і загрозою національній безпеці.
"Обговорювати особистість святї людини, навіть царя, цілком можна, але з якою метою? Щоб показати в якомусь збоченому вигляді, щоб заробити гроші на низьких почуттях і інстинктах?" - прокоментував директор канцелярії Російського імператорського дому Олександр Закатов.
У свою чергу режисер Учитель запропонував незадоволеним його новою картиною відкласти обурення до виходу фільму. Дії активістів, які звернулися до Поклонської з проханням провести перевірку, режисер назвав "дурістю і маразмом".
При цьому в соцмережах скандал навколо картини Учиталя викликав шквал іронії.


"Скільки їх накинулись на пана Учиталя. Сувора кримська лялька в погонах, якийсь повний порожняк з картонного руху "Царський хрест", тепер і сам будинок Романових взгнівився. Образа почуттів невіруючих в те, що цар е...л балерину. Начебто це щось погане", - написав у своєму Facebook російський журналіст Євген Шестаков.
Віктор Буравлев: Тим більше, що не цар, а цесаревич.
Євген Шестаков: І не е..ав, а так, чим багатий.
Євген Усков: І не балерину, а так, гімназистку.
Антон Денікін: Цар же святий, і ...й у нього святий, значить, і балерина свята, а у них свята балерина в бюджет не закладена. Ще одумаються.
Дмитро Савченко: Перевірити на образу віруючих фільм, який ще не вийшов? Істинно кажу вам, вони в іншому вимірі живуть.


Michael Stößel: Вона не хоче перевірити дитячу лікарню десь в середній смузі Росії чи табір з підготовки бойовиків в Чечні?


Дамір Ауталіпов: У Поклонської по Романовим конкретно дах знесло... Скоро все совкові фільми заборонить. "Невловимі" в першу чергу. Там страшна загроза нацбезпеці - шапку царську нешанобливо показали ...


"У країні йде найжорстокіша дискусія: е...ав Микола II балерину что НЕ е...ав. Правильно, про що ж ще турбуватися тим, кого ви...бала криза", - пише в Twitter користувач "Сталінгулаг".


Сергій Виборнов: Рейтинг занепокоєння: 1.Сирія 2.Україна 3.Вибори в Америці 4.Матильда.
Зустрічний Вітер: Зараз знову почнемо царя викопувати, щоб упевнитися, у нас така забава.
kunin alex: З Поклонською ЄР лоханулась. Начебто на пташиному ринку хом'ячка купили, а через рік з нього борсук виріс.
Як повідомляв ONLINE.UA,  російські пропагандистські ЗМІ назвали "пророком" депутата Держдуми РФ, колишнього керівника окупаційної "прокуратури" Криму Наталю Поклонську, яка отримала прізвисько "кримська няша", що розвеселило користувачів мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?