Путін став заручником своєї ж системи - російський політик
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін став заручником своєї ж системи - російський політик

Путін став заручником своєї ж системи - російський політик
Джерело:  online.ua

Відхід від влади несе пряму фізичну загрозу життю президента Росії Володимира Путіна, при цьому найбільше російський президент боїться змови в Кремлі, заявив російський політик, екс-депутат Держдуми РФ, який в 2014 році голосував проти анексії Криму, Ілля Пономарьов.
Таку думку Пономарьов висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Кощієва голка» Путіна - в продовженні його сильних сторін. Персоніфікація влади, концентрація влади не на інституті президентства, а особисто на Путіні, робить його заручником системи», - сказав Пономарьов.
«Він і хотів би піти, але не може, тому що розуміє, що якщо він піде фізично, то руйнується вся конструкція. Так він собі хоча б забезпечив відносну безпеку, замикаючи на себе всі ключові політичні рішення в країні. Але тепер недарма він говорить про те, що він як раб на галерах, і виходу у нього немає. Відхід від влади несе в прямому сенсі слова загрозу для його життя», - вважає російський політик.
Відповідаючи на питання, чи потрібно Путіну йти на вибори президента РФ в 2018 році, Пономарьов сказав: «Він може призначити Медведєва (прем'єра Росії Дмитра Медведєва - Ред.) на своє місце».
«Оскільки Путін може призначити тільки слабку фігуру, то це буде означати ризик. Слабка фігура на посаді президента в Росії - це завжди ризики. Мені здається, що це його лякає. З огляду на нестабільність в світі, в тому числі створену завдяки зусиллям самої Росії, слабкий президент - страшно; а сильний - страшно ще більше, а ну як з-під контролю вийде?», - продовжив російський політик.
Відповідаючи на прохання прокоментувати кадрові перестановки в адміністрації президента РФ, а саме - призначення на посаду голови кремлівської адміністрації Антона Вайно замість Сергія Іванова, Пономарьов сказав: «Заміна Сергія Іванова на Антона Вайно для системи важлива».
«Іванов - це акціонер влади, соратник і друг Путіна. Це фігура політична. Вайно, з цієї точки зору, - ніхто, чисто технічний виконавець. Він не партнер, а камердинер. На впливову позицію в країні призначено людину-слугу, а з ним Кирієнка (перший заступник голови адміністрації президента Росії, - ONLINE.UA) - людину-робота, яка принципово не має своєї позиції, але, потрібно сказати, талановитий виконавець», - продовжив російський політик.
«Плюс ми бачимо перетасування в силових структурах», - додав Пономарьов.
«Я це пояснюю так: Путін після останніх виборів остаточно переконався, що народу боятися не потрібно. Народ, в кремлівському розумінні, це не суб'єкт, а об'єкт, який можна смикати за ниточки. Але ось боятися треба тих, хто ці ниточки може зібрати у себе. Тому треба тасувати еліту, не відпускаючи від себе далеко, водити всіх по колу, щоб не створили клан, здатний до змови проти Путіна», - вважає російський політик.
Більше читайте в інтерв'ю Іллі Пономарьова на ONLINE.UA: Путін і хотів би піти, але боїться за своє життя - Ілля Пономарьов про страхи Кремля і силу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?