Комбат добровольців Яроша розповів правду про їхні стосунки з ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Комбат добровольців Яроша розповів правду про їхні стосунки з ЗСУ

Комбат добровольців Яроша розповів правду про їхні стосунки з ЗСУ
Джерело:  online.ua

Бійці підрозділів Добровольчої української армії, яку організовує народний депутат, колишній лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош, є професійними воїнами, їх постійно намагаються переманити до Збройних сил України.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів командир 5 окремого батальйону Добровольчої української армії Чорний (Владислав Литвин).
«Добровольча українська армія - це нормальні пацани, які вже стали військовими фахівцями. Які професійні до неподобства, які роблять свою роботу», - похвалився він.
Комбат додав, що добровольцям вдалося «вирівняти своє розуміння, хто ми, де ми, і, нарешті, позбулися понтів».
«Насправді вже стався той переломний момент, коли ми стали структурою. І я розумію, що саме тому ми і потрібні ЗСУ - тому що ми структуровані, дисципліновані і виконуємо завдання. Тому військові і намагаються весь час якось повисмикувати наш особовий склад, якимись подачками... Але нехай займаються собі», - заявив Чорний.
Що стосується «понтів», командир добровольців зазначив, що він ненавидить популізм і заяви про те, «що без нас війни не буде, і так далі, що ми змінимо армію зсередини...».
«Хотілося б вплинути на цей процес, але я не вірю в те, що 400 осіб вплинуть на 250 тисяч армії зсередини. У нас насправді генералів більше, ніж нас. Все одно вплив буде від голови йти», - визнав комбат.
Також він запевнив, що добровольці можуть «залишити свій яскравий слід в історії».
«Ми його і так залишаємо. Ми - вже частина цієї історичної події «Війна 2014 року - якогось там року". І цього у нас ніхто не забере. Ми вже в епосі, в думках людей. І як би кому не хотілося нас викреслити - це вже не вдасться. Весь світ знає, що ми існуємо, що ми будемо існувати, що ми абсолютно адекватні», - переконаний військовий.
Крім того, «чисто у військовому плані» добровольці не є штатним військовим формуванням ЗСУ, з посадовими особами та штабами.


«Ще раз кажу: тут офігенний зріз людей - креативних, самодостатніх. У мене на початку війни тут була маса підприємців, людей, які розуміють, що робити, як робити, як змінювати ситуацію, як адаптуватися під неї, що привезти, де і що можна купити...», - розповів командир.


Чорний зазначив, що постійно пояснює військовим: «Ви даремно бачите в нас якусь небезпеку».


«І можу пояснити це будь-кому. Хлопці, ми існуємо тільки тому, що у вас все дуже погано. Якби у вас було все добре - нас би тут зараз не було. Невже ви думаєте, що нам нема чим зайнятися на цивілці? І у кожного з нас там залишилося ціле життя. Кожен з нас - чийсь батько, чоловік, брат або сестра. Кожен має своє заняття в цьому житті. Але якщо ми тут з'явилися - значить, не все так добре в Збройних силах України, як би нам хотілося. Тому ми тут», - заявив він.


У той же час, що стосується бажань або спокус, «то я вже давно зрозумів, що в цій країні, яка називається Україною, може статися що завгодно».


«І я цілком розумію, що для більшості людей ми - це щось нове, незрозуміле. І, знаєте, дитина, коли чогось не розуміє - йому простіше це поламати, знищити. Так і тут. Люди, які не розуміють, прагнуть нас "поламати". А ми, не дивлячись на це, йдемо вперед», - розповів комбат.


Тим часом Чорний несподівано розповів, що добровольцям навіть «приємно», коли на них списують якісь несподівані випади в бік бойовиків.


«Уявіть собі ситуацію. Гетьманські часи. Є козаки-січовики і є реєстрові. Це ніяк не заважало козакам-січовикам робити роботу, воювати - реєстрові, не реєстрові. Є військовий дух, є перемога, є дисципліна, якої ніде не було. Жодна європейська армія не могла похвалитися такою дисципліною, яка була в січовиків. У них були жорсткі закони - і вони їх дотримувалися. У нас - те ж саме», - розповів комбат.


За його словами, «у нас досить жорсткі закони, але ми підкреслюємо, що дотримуватися їх повинні всі».


«Ні в кого по вертикалі немає ніяких пільг в цьому відношенні. Якщо я порушу - буду відповідати точно так же, як відповідав би простий боєць», - зізнався Чорний.


Чорний запевнив, що у добровольців «є завдання, є нормальне зрозуміле планування своїх дій, у нас є розуміння, чого ми хочемо досягти».


«І ми готові, що будемо наштовхуватися на протидію. Ну і що тепер робити? Хоче дитина щось поламати - нехай спробує. Ми ж вже не діти. Ми маємо нормальний досвід. Якось переможемо!» - резюмував він.


Більше

читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Це тільки початок війни, ми вже втягнулися в Третю світову - комбат Української добровольчої армії

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?