З розбитих бліндажів виймали: комбат розповів, де добровольці в АТО беруть зброю
Категорія
Події
Дата публікації

З розбитих бліндажів виймали: комбат розповів, де добровольці в АТО беруть зброю

З розбитих бліндажів виймали: комбат розповів, де добровольці в АТО беруть зброю
Джерело:  online.ua

Українські добровольці в зоні АТО на Донбасі д обувають зброю, де тільки можуть, зокрема, витягуючи її з розбитих бліндажів.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів командир 5 окремого батальйону Добровольчої української армії Чорний (Владислав Литвин).
«Останніх он п'ять автоматів взяли з розбитих бліндажів, вони у мене є», - розповів він.
Також Чорний визнав, що більшу частину зброї, особливо на початку війни, добровольці добували у вигляді трофеїв - «а де б ми її ще взяли?».
При цьому зараз, на третьому році війни, проблема з озброєнням добровольчих підрозділів залишається невирішеною.
«Де можемо, там і беремо. Ми - не святі ягнята божі, і ми самі це розуміємо прекрасно. Провідник (народний депутат Дмитро Ярош, організатор Добровольчої української армії - Ред.) ось весь час підкреслює, що він - чи не єдина людина, яка купує нелегальну зброю в Україні і везе в зону АТО. А не навпаки», - зізнався комбат.
Він додав, що добровольці розуміють, що без зброї їм не обійтися.
«Ми розуміємо: нам потрібна зброя. А яким чином ми її здобудемо - то вже справа десята. Зрештою, ми й так нелегальне збройне формування зараз. По суті», - резюмував командир.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Це тільки початок війни, ми вже втягнулися в Третю світову - комбат Української добровольчої армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?