Україна спіймала ЗМІ Росії на новій брехні, тепер щодо газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна спіймала ЗМІ Росії на новій брехні, тепер щодо газу

Україна спіймала ЗМІ Росії на новій брехні, тепер щодо газу
Джерело:  ТАРС

Російські ЗМІ видали чергову брехню про Україну, приписавши голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву слова про нібито початок видобутку сланцевого газу методом гідророзриву пласта (фрекінгу).
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
РосЗМІ навели інтерв'ю Коболєва виданню Bloomberg, де він нібито сказав про те, що видобуток сланцевого газу буде проводитися, щоб послабити залежність країни від поставок російського газу.
На сторінці "Нафтогаз Україна" в Facebook цю інформацію спростували.
"У зв'язку з численними питаннями від наших колег з-за кордону, уточнюємо переклад інтерв'ю Блумбергу: Ми не плануємо займатися сланцевим газом. Ми плануємо використовувати доступні сучасні технології, щоб ефективно видобувати традиційний газ. В Україні достатньо резервів традиційного газу, щоб не потребувати імпорту", - йдеться в повідомленні.
У свою чергу, прес-секретар "Укргазвидобування" Лариса Поліщук також назвала такі повідомлення РосЗМІ такими, що не відповідають дійсності.
"Ніякого сланцевого газу ми не видобуваємо. Пішла якась неясно звідки інформація прямою мовою Коболєва і це багато хто передрукував", - заявила Поліщук, передає "Капітал".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський пропагандистський телеканал "Зірка", який яро підтримує політику президента Росії Володимира Путіна, видав фейк про народного депутата України і лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?