Кабмін затвердив проект держбюджету на 2017 рік: з'явилися подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін затвердив проект держбюджету на 2017 рік: з'явилися подробиці

Кабмін затвердив проект держбюджету на 2017 рік: з'явилися подробиці

Кабінет міністрів

 на позачерговому засіданні схвалив доопрацьований проект державного бюджету на 2017 рік.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


Найближчим часом документ направлять у Верховну Раду для розгляду в другому читанні.


"Я хочу подякувати колегам міністрам, міністерствам за командну роботу над таким важким документом як проект бюджету на 2017 рік. Сьогодні ми оформимо всі документи й направимо в український парламент...", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.


Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що уряд включив у проект бюджету на наступний рік зростання мінімальної зарплати з січня 2017 року до 3,2 тисячі гривень.


"Це стосується 3,5 млн осіб в бюджетній сфері, в приватному секторі - 2,6 млн осіб", - сказав він.


Міністр також зазначив, що до другого читання Кабмін пропонує врахувати додаткові ініціативи в сфері освіти: підтримка дітей з особливими освітніми потребами (інклюзивна освіта) - 210 млн грн; облік витрат на підготовку кваліфікованих робітників за професіями загальнодержавного значення - 170 млн грн.


За його словами, в освітній субвенції враховані витрати на отримання повної загальної середньої освіти в професійно-технічних закладах на суму 2 млрд грн.


Передбачені цільові видатки на надання держпідтримки учасникам бойових дій та дітям - на 184 млн грн.


"Також збільшилися витрати на оборону і безпеку, це пов'язано зі збільшенням зарплати. Додатково виділено 1 млрд грн гарантій на сферу оборони і безпеки відповідно до рішення РНБО. Тому загальна сума буде 7 млрд грн", - сказав Данилюк.


Він також додав, що уряд впроваджує інструмент відшкодування вартості лікарських засобів, окремих захворювань (реінбурсації) на суму 0,5 млрд грн, також передбачаються кошти на придбання агіографічного обладнання на 150 млн грн.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Гройсман заявив, що ініціатива депутатів Верховної Ради, які в проекті держбюджету на 2017 рік запланували вдвічі збільшити свою зарплату, буде відхилена Кабінетом міністрів

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?