Ватажок ДНР "дав слово" щодо виборів на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажок ДНР "дав слово" щодо виборів на Донбасі

Ватажок ДНР "дав слово" щодо виборів на Донбасі
Джерело:  РІА Новини

Ватажок ДНР Олександр Захарченко пообіцяв, що проведе вибори на окупованій території Донбасу в 2017 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
«У 2017 році ми проведемо вибори за мінськими умовами, або ми проведемо їх самостійно», - сказав Захарченко.
Нагадаємо, ватажки ДНР і ЛНР скасували проведення виборів до місцевих "рад", раніше намічені на 6 листопада. "Указ" про перенесення "виборів" був оприлюднений спочатку на сайті Захарченка, а пізніше аналогічна заява з'явилася на сайті ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького.
Читайте також: У мережі заговорили про зміну ватажка ДНР: названо несподіване ім'я наступника.
До цього президент України Петро Порошенко заявив, що вибори на окупованому Донбасі можна проводити тільки після вирішення питань безпеки: забезпечити припинення вогню, відведення, функціонування і доступ ОБСЄ, в тому числі і до кордону, забезпечити технічну перевірку, звільнення заручників тощо.
При цьому міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що Верховна Рада призначить дату проведення виборів на окупованому Донбасі після того, як бойовики виконають всі "фундаментальні умови безпеки".
Як повідомляв ONLINE.UA, посол США в Україні Марі Йованович заявила, що для проведення виборів на окупованому Донбасі необхідно забезпечити гарантії безпеки, для чого потрібно виконати домовленості з розведення сил і засобів сторін збройного конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?