В Україні підписаний важливий документ про боротьбу з ВІЛ і туберкульозом
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні підписаний важливий документ про боротьбу з ВІЛ і туберкульозом

Міністерство юстиції України
В Україні підписаний важливий документ про боротьбу з ВІЛ і туберкульозом

Міністерство юстиції та Міністерство охорони здоров'я України підписали документ про протидію ВІЛ-інфекції та туберкульозу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.
Підписаний меморандум забезпечить співпрацю між Мін'юстом та Держустановою «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» в рамках реалізації проекту Глобального фонду по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією «Інвестиції заради впливу на епідемію туберкульозу і ВІЛ-інфекції».
«Підписання цього документа - важливий показник того, що суспільство і держава повертаються обличчям до цієї проблеми. Установи державної кримінально-виконавчої служби основною своєю метою ставлять ресоціалізацію ув'язнених. Крім усього іншого, це стосується і того, що громадяни повинні повернутися до суспільства здоровими людьми, щоб не стати фактором ризику для інших, - цитує прес-служба слова заступника міністра юстиції Дениса Чернишова. - Я впевнений, що ми разом зможемо крок за кроком реалізувати заплановане: поставимо діагноз, випишемо таблетки і будемо лікувати цю проблему».
Читайте також: Антирейдерський закон і успіхи нових проектів: Мін'юст відзвітував про роботу
У той же час гендиректор "Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Наталія Нізова зазначила, що реформа пенітенціарної служби говорить про посилення державного сектора в гуманітарних програмах, серед яких протидія інфекціям СНІДу та туберкульозу є однією з пріоритетних.
«Ми зуміли зберегти довіру і авторитет серед наших міжнародних донорів, зокрема «Глобального фонду протидії СНІДу, туберкульозу та малярії», який підставив плече нашій країні і сьогодні готовий продовжувати фінансувати програми протидії СНІДу та туберкульозу, в тому числі в пенітенціарному секторі», - підкреслила Нізова.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в в російському Єкатеринбурзі і Свердловській області оголосили епідемію ВІЛ-інфекції, в якій винними назвали українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?